zaterdag 7 december 2019 | week 49
Home » fbpost » Vliegende Vrouwen Run: loop je droomtijd met behulp van haas

Vliegende Vrouwen Run: loop je droomtijd met behulp van haas

Vliegende Vrouwen Run: loop je droomtijd met behulp van haas

Lansingerland/Oostland – De 10 kilometer net onder de 60 minuten lopen of de 5 kilometer onder de 30 minuten; het geeft vele hardloopsters een kick. Op zaterdag 20 mei kun je tijdens de Vliegende Vrouwen Run met pacers meelopen die het makkelijker maken om een droomtijd te lopen.

Voorop staat de gezelligheid en de sportiviteit bij de Vliegende Vrouwen Run (voorheen: Ladiesrun Oostland). Maar een mooie tijd lopen geeft sommige deelneemsters net wat meer voldoening. Door een stok achter de deur in de vorm van een pacer, wordt het net wat makkelijker om een goede tijd op de klok neer te zetten. Organisator Marloes Nuijten legt graag uit waarom. “Je hebt een richtpunt. Daarbij is het ook nog zo dat onze mannelijke pacers opdracht hebben gekregen om een strak tempo te lopen. Veel hardlopers vinden het lastig tempo te houden en lopen zich snel over de kop. Met pacers is dat probleem opgelost.”

Mannelijke pacers

De organisatie van de Vliegende Vrouwen Run heeft gekozen voor mannelijke pacers. En dat terwijl het om een hardloopwedstrijd voor vrouwen gaat. Volgens Nuijten is daar een praktische verklaring voor. “Mannen zijn niet te missen tussen al die vrouwen. Het gaat ons om de herkenning van de pacer zodat de deelneemsters weten achter wie ze aan moeten lopen.” Daaraan voegt ze toe: “En van een leuke man in het vizier is een vrouw nog nooit zachter gaan lopen, haha!”
De deelneemsters kunnen bij verschillende pacers aanhaken. Wie 30 minuten op de 5 kilometer wil lopen, haakt aan bij Rogier Duurkoop. Voor 25 minuten op die afstand zit je goed bij Marco Vendeloo en de nog snellere dames gaan voor Adriaan Pandelaers die 22 minuten loopt op de 5 kilometer.
Ook voor de 10 kilometer zijn verschillende hazen in het leven geroepen. Eric Flaton ‘haast’ de vrouwen naar 60 minuten, Maurice Pieterson gaat voor de 55 minuten en bij Duc Binh Nguyen sluit je aan als je 50 minuten wilt lopen op de 10 kilometer. Bij de 10 kilometer is ook nog een vierde pacer: Dennis van der Kleij. Hij gaat voor de 45 minuten. De hazen dragen allen een shirt van Starshoe met daarop hun tijd.
Inschrijven voor de loop? Ga naar: www.ladiesrunoostland.nl.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie