dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Sport » Jesper van den Bosch gedijt goed bij ASWH

Jesper van den Bosch gedijt goed bij ASWH

“Mijn lichaam is altijd goed voor me geweest”

Jesper van den Bosch gedijt goed bij ASWH

Lansingerland – De meeste voetballers uit Lansingerland spelen bij een van onze plaatselijke voetbalclubs. Er zijn echter ook voetballers die er met hun kwaliteiten bovenuit springen en die door clubs die meer aan de weg timmeren worden aangetrokken. Hoofdklasse of tweede – en derde divisie zijn geen uitzondering. Wie zijn deze spelers en wat is hun ambitie? Deze week spraken we met Jesper van den Bosch, voetballer bij derde divisieclub ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.

Rien Kuyvenhoven

Hij moet het toegeven, het gaat de laatste weken wat minder met ASWH. Maar na de promotie naar de derde divisie vorig seizoen kan Jesper van den Bosch nog steeds met genoegen terugkijken naar de eerste competitiehelft waarin ASWH in de bovenste helft op de ranglijst vertoeft.
“We hebben in de eerste competitiehelft vooral de punten behaald, omdat we voor de meeste ploegen een onbekende tegenstander waren”, geeft Jesper van den Bosch als uitleg voor de prima start van deze competitie. “We moeten eerlijk zijn. ASWH kan heel goed voetballen. Nu de andere teams ons een keer hebben ontmoet, merken we dat er tegenstanders zijn die zich aan ons aanpassen. Op zich een compliment voor onze ploeg. En een groot verschil is ook dat ploegen als Rijnsburge Boys en IJselmeervogels twintig gelijkwaardige spelers hebben. Als wij, met zo’n veertien gelijkwaardige spelers, blessures hebben leveren we kwaliteit in”, zegt de oud-inwoner van Bleiswijk, nu Hendrik-Ido-Ambacht, over het kwaliteitsverschil op het hoogste amateurniveau.
Jesper van den Bosch is ook volgend seizoen speler van ASWH in zijn huidige woonplaats. “Ik heb verleden jaar voor twee jaar bijgetekend.”
De 28-jarige middenvelder stapte in 2013 van Capelle (één jaar) over naar ASWH en zal dus aan zijn vijfde seizoen beginnen na voor Capelle ook nog een drie jaar bij Xerxes/DZB te hebben gespeeld. Van den Bosch speelt inmiddels een behoorlijk aantal officiële wedstrijden voor ASWH. “Eerdaags tik ik de honderdvijftig aan. Ik heb er slechts vier of vijf wegens blessures gemist. Mijn lichaam is altijd goed voor me geweest”, aldus de routinier en aanvoerder van ASWH die als jonge voetballer bij het Bleiswijkse Soccer Boys voor het eerst voetbalschoenen droeg en ook nog actief was in de jeugd van Feyenoord.

Favoriete sportmoment

De dynamische Van den Bosch kan op meerdere posities in de achterhoede en op het middenveld uit de voeten. Hij kan goed opschieten met de huidige trainer van ASWH, Jack van den Berg. “Een trainer die je opstelt is altijd je favoriet. En ik heb veel trainers gehad die zo slim waren mij op te stellen”, zegt hij lachend.
Iedere sporter heeft favoriete sportmomenten en zo ook de voetballer van ASWH. De afgelopen voetbaljaargang met ASWH was volgens hem een groot hoogtepunt na de promotie en niet te vergeten de bekerwedstrijden tegen zowel AZ en Ajax. Verder noemt hij als hoogtepunten uit het verleden het winnen van de districtsbeker met Capelle en de promotie met Xerxes naar de hoofdklasse. Als we hem vragen wie in al die wedstrijden zijn moeilijkste tegenstander was, heeft Van den Bosch zijn antwoord snel klaar: “Jordy Clasie. Hij is dan wel drie koppen kleiner dan ik, maar die jongen zet zijn lichaam er zo goed in en is zo sterk, dat ik een zwieper kreeg terwijl ik dacht hem zelf uit te delen”.
Hoewel Van den Bosch nu al acht jaar weg is bij Soccer Boys zegt hij te hopen nog zeker een aantal jaren in de top van het amateurvoetbal te willen meedraaien. Vooral de groep bij ASWH zorgt er volgens zijn zeggen ook voor, dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft op Sportpark Schildman. “Een prima groep die ook buiten het voetballen dingen met elkaar doet. En we draaien ook na de wedstrijden vaak het licht uit in het clubhuis plus dat we met de groep ook regelmatig een weekendje organiseren.”
Voetballen in de Jupiler Leaque? Jesper van den Bosch wil er zeker niet minderwaardig over doen. “Misschien was het wel mogelijk geweest. Kort nadat ik bij ASWH had getekend nam Excelsior contact met me op en trok aan de bel. Ik hoefde er toen niet lang over na te denken. Zat ook nog op school, maar zou wel iedere dag moeten trainen en dat voor een bruto loontje wat geen naam mocht hebben. Ik denk er ook niet meer aan en zeker nu niet. Bij ASWH voetballen is voor iedere voetballer aan te raden.”

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie