dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. Ook niet-leden kunnen een keer komen kijken. De contributie bedraagt € 16 per jaar. Om mee te doen betaalt men per vier weken € 3,00. Voor inlichtingen over het kaarten en sjoelen kan men terecht bij Cor de Veld, tel. 06 – 13159811.

Wandelen met Rotta

Zevenhuizen/Bleiswijk – Op zaterdag 18 februari kunnen mensen die graag wandelen en rondkijken in de natuur weer terecht bij Natuur- en Vogelwacht Rotta. Er wordt dan aandacht besteed aan alles wat er in de natuur te zien is rond de noordoever van de Zevenhuizerplas en omgeving. Vanzelfsprekend gaat het dan vooral om de watervogels waaronder veel wintergasten. Start: 10.00 uur bij Restaurant De Strandgaper, Strandweg 1, Zevenhuizen. Er wordt gewandeld onder leiding van natuurgidsen van Rotta en er zijn aan de wandeling geen kosten verbonden. Goede wandelschoenen en een verrekijker worden van harte aanbevolen!

Leuke workshop voor vrijwilligers

Lansingerland – Vergaderen, hoe doe je dat een beetje handig? Vrijwilligers hebben regelmatig overleg. Zaken afstemmen is nodig. En samen sta je sterk. Maar hoe pak je vergaderen een beetje handig aan? Vandaar dat het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland een bijeenkomst organiseert over dit onderwerp. Wanneer: maandag 20 februari, aanvang 19.30 uur. Info / aanmelden: viplansingerland.nl / info@viplansingerland.nl De workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Open inloop VIP

Lansingerland – Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland houdt op donderdag 23 februari van 10.30 tot 11.30 uur een open inloop in De Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. Op de website www.viplansingerland.nl staat de vrijwilligersvacaturebank vinden. Langskomen op een ander moment kan op. Bel 010 – 5225545 of mail naar info@viplansingerland.nl voor het maken van een afspraak.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische activiteiten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, formulieren invullen, klussen in huis, de strijkservice, de maaltijdservice en vervangende mantelzorg. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland

Lansingerland – De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland is een platform voor belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking of voor chronisch zieken. Bij vragen of belangrijke mededelingen kan men bellen naar 010 – 521 64 65. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, kan een boodschap worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één dagdeel per week beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt opvoedingsondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de zeven jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden via de projectcoördinator: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl (werkdagen: dinsdag, donderdagochtend en vrijdag).

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg geeft advies over hoe zij de zorg wellicht beter vol kunnen houden. Ook biedt men vervangende mantelzorg. Dit betekent dat mantelzorgers de zorg even aan een ander kunnen overdragen zodat zij ook tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s kunnen besteden. Bij het tijdelijk overdragen van de zorg is het belangrijk dat degene voor wie men zorgt een prettige tijd heeft en dat men er op kan vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Een vaste vrijwilliger houdt de verzorgde gezelschap of onderneemt een activiteit waardoor mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben.
Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

PvdA Ombudsteam

Lansingerland – Het PvdA Ombudsteam Lansingerland is voor alle inwoners beschikbaar om vragen over uitkeringen, toeslagen, energierekeningen, onderwijs, zorgverlening, gemeentelijke dienstverlening en kwijtschelding van belastingen te beantwoorden. Het PvdA Ombudsteam is telefonisch bereikbaar via 06 – 19618730; spreek naam en telefoonnummer in en het Ombudsteam belt snel terug, indien gewenst kan er een afspraak met twee leden van het team worden gemaakt. Mailen kan vanzelfsprekend ook: ombudsteampvdall@gmail.com.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek – Op donderdag 13 juni wordt er oud papier opgehaald …

Geef een reactie