dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Lezersschrijven » Openbaar groen

Openbaar groen

In De Heraut van 17 augustus schreef Rien Kuyvenhoven in de rubriek Commentaar een artikel over het onderhoud van het openbare groen in Lansingerland. Gezien de reacties die je hoorde was het een stukje waarin de spijker op zijn kop werd geslagen. Dat was echter niet de mening van de heer of mevrouw A. in ’t Veld. Onder het kopje “misplaatst” reageerde schrijver/ster nogal pissig richting de columnist. In ’t Veld eindigde het epistel met ”Was nou maar naar Specsaevers gegaan”.

Beste In ’t Veld, het is gelukkig al enkele dagen mooi weer en waarschijnlijk heeft u een zonnebril met hele donkere glazen.  Zet deze eens af en ga een rondje Berkel-Rodenrijs fietsen. Sla ook eens af en ga een wijk in en kijk eens goed rond. Kijk eens rondom het tunneltje in Rodenrijs. Op die plek staan op een regenachtige dag vijf personen te schoffelen, het omgeschoffelde vuil wordt niet weggehaald en groeit dus lekker verder. Fiets Parc Rodenrijs even in, kijk naar de vol gegroeide singels. Op de Rodenrijseweg kan het regenwater de vaart niet meer inlopen, omdat de roosters van de afvoerputjes vol gegroeid zitten met gras en/of onkruid. Op de Anjerdreef, rondom de scholen, zijn enkele bewoners zelf de rozen in de perkjes maar gaan snoeien, omdat de uitlopers bijna 1.5 meter hoog waren. Dit zijn geen uitzonderingen. Met dit prachtige weer fiets ik veel door Lansingerland en het is meer een gewoonte dan uitzondering. Na uw misplaatse stukje in De Heraut was ik op bezoek in het dorp Hendrik-Ido-Ambacht en het dorpje Ameide. Ik kan u vertellen, het is een wereld van verschil. Zij werken waarschijnlijk met een zelfde budget betreffende gemeentelijk groen. Toch kan het daar wel! Maar, ik blijf Berkel en Rodenrijs een fijne plaats vinden om te wonen!

W. Pannekoek

Berkel en Rodenrijs

Check Also

Defecte verlichting busbaan

Na drie weken is er nog steeds niets gedaan aan de niet werkende knipperlichten aan …

Geef een reactie