zaterdag 7 december 2019 | week 49
Home » Algemeen » Eerste editie Nacht van de Bakker Jongerius Bakker groot succes!
Een select gezelschap kreeg gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen.

Eerste editie Nacht van de Bakker Jongerius Bakker groot succes!

Zoetermeer/Bleiswijk – Afgelopen vrijdagnacht was het zo ver, de eerste editie van Nacht van de Bakker. Rond 23.00 uur verzamelde zich een select, nieuwsgierig gezelschap bij Jongerius Bakker. Na vele aanmeldingen werden er tien mensen ingeloot, zodat alle aanwezigen alle vragen konden stellen die ze hadden.

Ze werden ontvangen door Gert Jongerius die hen vertelde over de geschiedenis van het familiebedrijf en de veranderingen door de jaren heen. Gert Jongerius nam het bedrijf ruim vijftig jaar geleden over van zijn vader, toen het bedrijf nog bestond uit een bakkerij, een winkel en een bakfiets. Inmiddels mag het bedrijf in elf winkels haar klanten ontvangen, waarvan tien in Zoetermeer en een in Bleiswijk.

Nacht van de Bakker werd in het leven groepen, omdat Jongerius Bakker haar klanten graag laat zien wie er achter de producten zitten die dagelijks in de winkels verkocht worden, hoe het maken van de de broden, taartjes en gebak in zijn werk gaat en met hoeveel zorg en enthousiasme wordt gedaan.

De genodigden kregen dan ook alles te horen over het maken van deeg, het bakproces, de invloed van de ovens, temperatuur en baktijd op de broden, het opbouwen van een goed gebakje en ga zo maar door. Er werd uiteraard ook hier en daar wat geproefd, want wie wil niet weten hoe een gebakje smaakt midden in de nacht!?

Jongerius Bakker maakt zich de komende weken op voor het hoogseizoen in bakkersland en zal daarna een tweede editie van Nacht van de Bakker organiseren. Wilt u daarbij zijn? Stuur dan een mail naar jongeriusbakker@jongeriusbakker.nl of houd de website in de gaten voor meer details.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie