woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Rinus Hoogerbrugge ‘verhuist’ naar De Berckelaer
Met de komst van het bedrijf van Rinus naar De Berckelaer kan vanaf 8 september een compleet pakket worden aangeboden aan de klanten.

Rinus Hoogerbrugge ‘verhuist’ naar De Berckelaer

Berkel en Rodenrijs – Twee Berkelse ondernemers hebben elkaar gevonden in hun werk: vanaf donderdag 8 september zal Rinus Hoogerbrugge de deur van zijn zaak aan de Kerkstraat in Berkel Centrum voorgoed achter zich sluiten om met zijn bedrijf – specialist in gordijnen, vloeren, tapijten en binnenzonwering – verder te gaan bij Joost en Mariëlle Damsteegt in De Berckelaer op de Berkelse Poort.

Trees Borkus-Henskens

De geboren en getogen Berkelaar werkte bij zijn schoonvader in Den Haag in de stoffeerbranche toen hij in 1986 besloot voor zichzelf te beginnen. De eerste jaren van huis uit, maar vervolgens vanuit een pand aan de Wilhelminastraat naast schoenmaker Krijnen. Hoogerbrugge verzorgde complete woning- en kantoorinrichtingen en de zaken gingen goed. De volgende stap was die naar het pand in de Kerkstraat waar hij al zijn klanten kon ontvangen.

Geen opvolging

Omdat zich geen opvolger aandiende in de zaak van Rinus zocht hij – mede via de inkooporganisatie – naar een mogelijkheid tot samenwerking. Die werd heel dicht bij huis gevonden, want ook De Berckelaer is lid van die organisatie en dus waren de contacten snel gelegd. Er kwam een voorstel op tafel waarbij het bedrijf van Rinus als onderdeel bij De Berckelaer komt ‘inwonen’ onder leiding van Rinus zelf.

Joost en Rinus gingen meteen aan de slag om een mooie presentatie te realiseren.

Joost: “Het assortiment van Rinus vormt een goede aanvulling op ons assortiment, waardoor wij onze klanten een compleet pakket kunnen presenteren. We kennen elkaar al jaren en we konden goede afspraken maken. Naast de meubels, accessoires en kleden kan men hier nu tevens terecht voor bijpassende gordijnen, vloeren, tapijten en binnenzonwering. Met het assortiment brengt Rinus tevens zijn jarenlange vakmanschap mee, dus ook daar kunnen de klanten van meegenieten.”

“Ik vind het leuk om nog wat jaren door te werken. Doordeweeks ben ik bij de klanten en is onze vaste medewerkster present, maar op zaterdag is mijn plek bij De Berckelaer waar ik de klanten kan ontvangen en naar wens adviseren.”

 

Openingsactie

Om de komst van Rinus te vieren staat voor elke kopende klant een goodybag klaar en natuurlijk koffie met wat lekkers erbij. “En van 8 tot 10 september krijgt elke klant 20% korting op het stofferingsmateriaal. Een goede reden om een kijkje te komen nemen.”

 

Check Also

Lezing auteur Steffie van den Oord

Berkel en Rodenrijs - Op donderdagavond 17 oktober geeft auteur Steffie van den Oord een bijzondere lezing in Bibliotheek Oostland. Zij zal vertellen over haar boek ‘De vrouw met de bijl’ waarvoor ze de archieven ingedoken is. Haar conclusie: vrouwen moorden minder vaak dan mannen, maar ze hebben meestal een beter verhaal.

Geef een reactie