zondag 20 oktober 2019 | week 42
Home » Regio - Lansingerland » Informatieavonden Alfatraining

Informatieavonden Alfatraining

Zoetermeer/regio – Gezondheid, een gelukkig leven en succes in het werk: drie idealen die wij allemaal delen. Vaak komen wij er niet aan toe of ontglippen ze ons. De oorzaak ligt volgens het in 1986 opgerichte Instituut voor Toegepaste Alfatraining in werkdruk, spanningen, stress, onzekerheid, waardoor men na een werkdag te moe is om nog ergens zin in te hebben.

Alfatraining doorbreekt die impasse en zet de negatieve downspiraal om in een gezonde, energiegevende levenscirkel: ontspanning, mentale groei, gezondheid. Deze drie elementen zorgen voor een krachtige wisselwerking die u rust, moed en power geven om weer volop van het leven te genieten. Het “geheim” van het succes van Alfatraining is het doelgericht gebruik van het alfaniveau, het gebied van rust en ontspanning tussen waken en slapen. Cursisten leren hun geest in die fase te “parkeren” en gaan van daaruit aan het werk.

De training wordt gegeven in een reeks van tien lessen van twee uur en is geschikt voor iedereen. Het is een individueel gebeuren in groepsverband, maar het is beslist geen gespreksgroep. Je zit rustig op je stoel, luistert naar de cursusleider en doet in jezelf de oefeningen mee. Persoonlijke problemen worden niet in de groep besproken. Je privacy is dus volledig gewaarborgd.

ITA Alfatraining start in september in de plaatsen Zoetermeer en Naaldwijk met een nieuwe reeks cursussen. Daaraan voorafgaand worden er interessante informatieavonden gegeven die gratis toegankelijk zijn. De aanwezigen worden uitgebreid geïnformeerd over alle aspecten van de training, ze kunnen vragen stellen aan de cursusleiders Eduard en Pam van den Heuvel en maken een fijne ontspanningsoefening mee.

In Zoetermeer zijn de avonden op vrijdag 9 en 16 september om 19.30 uur in de recreatieruimte van flat de Palatijn, Dr. JW. Paltelaan 2A wijk 12. Wie meer informatie vooraf wenst, kan bellen met ITA afdeling Haaglanden, telefoon 0174-629073.

Kijk voor alle mogelijkheden op de website www.alfatraining.nl of zie de advertentie elders in deze krant met de kop “ITA Mind Training” een cursus voor deze tijd.

 

 

Check Also

Nieuw vertrouwenspersoon VIP – Lansingerland

Lansingerland - Conflicten op de werkvloer zijn er in elk bedrijf, ook op plekken waar vrijwilligers werken. Vaak ontbreekt in de vrijwillige organisatiestructuur een vertrouwenspersoon waarbij de vrijwilliger zijn verhaal kan doen. Om te zorgen dat vrijwilligers met plezier hun werk kunnen doen, heeft het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Lansingerland een vertrouwenspersoon.

Geef een reactie