maandag 15 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Ergotherapeuten kunnen op stap met de koffer van Edwin van der Sar
De koffers worden overhandigd. Met v.l.n.r. Jannie Remmerswaal (Thuiszorgwinkel), de ergotherapeuten Anneke Drop en Mariëtte Vos en Tosca Remmerswaal (Thuiszorgwinkel).

Ergotherapeuten kunnen op stap met de koffer van Edwin van der Sar

Lansingerland – “Wij willen mensen met een hersenbeschadiging helpen hun leven weer op te pakken,” was de wens van voormalig topkeeper Edwin van der Sar wiens vrouw getroffen werd door ziekte. Samen knokten ze voor herstel, maar ze richtten tevens de Edwin van der Sar Foundation op. Een tot de rand gevulde ergo-koffer met handige hulpmiddelen is daar een van de projecten van, gerealiseerd in nauwe samenwerking met partner en leverancier Vegro en de Thuiszorgwinkel.

Vrijdagmiddag werden in Thuiszorgwinkel Bleiswijk in Medisch Hart Bleiswijk de koffers uitgereikt aan de ergotherapeuten van Laurens. De koffers bevatten tal van hulpmiddelen die de ergotherapeuten meenemen als ze op bezoek gaan bij patiënten.

Bij een hersenbeschadiging kan het leven van de ene op de andere dag ingrijpend veranderen. Het werk van ergotherapeuten is dan erg waardevol. Bijvoorbeeld voor mensen die door een hersenbeschadiging halfzijdig verlamd zijn geraakt. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke problemen. Samen met Vegro stelt de Foundation handige koffers samen, vol met hulpmiddelen geschikt voor ergotherapie bij hersenletsel. Denk bijvoorbeeld aan aangepast bestek, een opvouwbare helping hand, een noppenbord of potopener.

De Foundation sponsort de koffer en cliënten kunnen de daarin meegebrachte artikelen uitproberen. Hebben ze er baat bij en willen ze die blijven gebruiken, dan zijn ze in de Thuiswinkel te koop.

Check Also

Nationale Modderdag

Nationale Modderdag Bleiswijk – Op 28 juni was het landelijke Modderdag. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen …

Geef een reactie