dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Advertorial » Een mooie wereld begint bij jezelf
Frans van Meggelen gaat 20 september van start met de cursus Mindfulness.

Een mooie wereld begint bij jezelf

Bergschenhoek – Frans van Meggelen gaat 20 september van start met de cursus Mindfulness; een cursus waarin je nieuwe krachten kunt ontdekken die je in het leven terzijde kunnen staan, ook in moeilijke perioden. Over deze cursus vertelt Frans: “Je ontwikkelt zelfvertrouwen, een heldere kijk en emotionele intelligentie. Je leert stap voor stap de vaardigheden om stress aan te pakken, minder te piekeren en depressies te voorkomen.”

Frans van Meggelen werkt al vele jaren zowel als relatie gezinstherapeut en individueel therapeut en is aangesloten bij een maatschap voor psychologen en psychotherapeuten. Drie jaar geleden volgde hij de erkende Mindfulness trainers opleiding bij See True en heeft sindsdien mindfulness cursussen geleid.

 

Observeren

Mindfulness is het observeren van je denken, voelen en lichamelijke ervaring. Door observatie word je bewust wat er in je omgaat. We hebben elke dag ongeveer 50.000 gedachten en de meeste gaan op de automatische piloot. Gedachten die vervelende gevoelens veroorzaken zijn de negatieve gedachten. Bewustwording van deze gedachten kan helpen tot een positieve zelfwaardering. Je wordt milder en aardiger voor jezelf en naar je omgeving.

Het is niet altijd eenvoudig je te concentreren en daarom wordt er gebruik gemaakt van de focus op de ademhaling. Je zult al snel merken dat daar een bepaalde rust door ontstaat. Mindfulness brengt je in contact met  jezelf.

Zelf mediteert de Hoeksenaar elke dag. “Dan komen vraagstukken naar boven die me raken. Ik word me bovendien bewust van mijn eigen gedachten. Ik observeer en ga niet in op negatieve gedachten, accepteer en laat ze los. Hierdoor ontstaat er een positieve energie waarmee ik de dag vol vertrouwen begin. Door jezelf te aanvaarden zul je merken dat  een mooie wereld begint bij jezelf!”

 

Cursus

De groep bestaat uit maximaal twintig en minimaal tien personen. Elke les duurt 2½ uur en de hele cursus bestaan uit acht lessen; op de dinsdagen 20 en 27 september, 4, 11 en 25 oktober en op 1, 8 en 15 november 2016. De locatie is de Chabotzaal in sporthal Berghonk te Bergschenhoek.

Voor meer informatie of aanmelding: www.eensamen.nl of tel. 06-46210206.

Check Also

Wijnhandel Van Vianen specialist in whisky en mooie wijnen

Berkel en Rodenrijs - Als enige in Berkel en Rodenrijs kan Glenn van Vianen zijn zaak de echte speciaalzaak in sterke drank en wijnen noemen. Wijnhandel van Vianen aan het Westerplein in Berkel Centrum; al bijna 35 jaar een familiebedrijf dat meegaat met de tijd.

Geef een reactie