woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Anouk: “De wereld een beetje beter achterlaten dan toen ik er op kwam”
Voor Anouk zal het beslist niet de laatste reis zijn die ze gaat maken om zich ergens als vrijwilliger in te gaan zetten.

Anouk: “De wereld een beetje beter achterlaten dan toen ik er op kwam”

Bleiswijk – In een groep van twintig studenten vertrekt Anouk Hokke dinsdag 2 augustus richting de luchthaven voor een vlucht naar Nepal waar zij zich drie weken willen inzetten voor een ander. De 22-jarige Bleiswijkse ging al eerder op pad om vrijwilligerswerk te verrichten in zowel Azië als Zuid-Amerika.

Trees Borkus-Henskens

Anouk studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar sloot ze zich aan bij de studentenvereniging STAR en werd er tevens actief lid van. “Als programmamanager van de Icare commissie die elk jaar een reis organiseert naar het buitenland waar een groep zich als vrijwilliger kan inzetten. Ditmaal viel de keuze op Nepal; een goede locatie, betaalbaar en bovendien een mooi project wat ons wachtte. Er kwamen meer aanmeldingen binnen dan er studenten mee konden en dus volgde een selectie op motivatie.”

Al eerder was een groep studenten in Nepal waar gewerkt werd aan de bouw van een school. “Vorig jaar is een deel van die school ernstig beschadigd door een aardbeving. Wij gaan de school weer opbouwen en er tevens een muur omheen bouwen. Bovendien gaan we ons inzetten met lessen Engels en hygiëne en als we voldoende geld beschikbaar hebben wordt in die drie weken tevens een waterfilter geïnstalleerd.”

Om gelden voor het project te verzamelen ging Anouk langs bij Jumbo Norbert Hefti. Daar mag zij de komende weken bij de lege flessenautomaat de vraag ophangen of de klanten hun lege flessenbon aan het project willen schenken of iets willen doneren.

“We willen als groep zoveel mogelijk meenemen. Met name schoolspullen en medicijnen, want die kunnen meteen worden gebruikt.”

Genoeg te doen

Anouk weet uit ervaring dat je met relatief weinig middelen groot verschil kunt maken. “We zetten ons daarvoor in; om de wereld een beetje beter achter te laten dan toen ik er op kwam en daar is Icare inspirerend in. We leggen bovendien een goede basis voor de commissie die volgend jaar aan de slag gaat.”

Voor Anouk zal het beslist niet de laatste reis zijn die ze gaat maken om zich ergens als vrijwilliger in te gaan zetten. “Er zijn nog genoeg plekken waar ik heen wil of waar ik een keer naar terug wil; er is genoeg te doen!”

Anouk

 

 

 

Check Also

Start boekverkoop Bibliotheek Oostland

Start boekverkoop Bibliotheek Oostland Berkel en Rodenrijs – Traditiegetrouw start in de maand juli weer …

Geef een reactie