zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Algemeen » Gigantische opbrengst sponsorloop Beatrixschool voor CF
Magdaleen van Leeuwen en Hilde Krijtenburg (links): “Deze opbrengst was voor iedereen een grote verrassing!”

Gigantische opbrengst sponsorloop Beatrixschool voor CF

Een bedrag van € 10.493,95 voor onderzoek naar taaislijmziekte

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 13 april was een prachtige lentedag om te rennen voor het goede doel. De Koningin Beatrixschool deed mee aan een sponsorloop met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte (CF).

De hele school rende rondjes om het hoofdveld van CVV Berkel. De kinderen waren zeer gemotiveerd om te rennen. Zelfs de jongste kinderen liepen wel 14 rondjes van 500 meter. Iedereen was zeer verbaasd over het doorzettingsvermogen van de kinderen. Ouders en opa’s en oma’s moesten diep in de buidel tasten om alle rondjes te kunnen financieren. En het resultaat mag er dan ook zijn. Er is een bedrag opgehaald van € 10.493,95! Dit geld komt ten goede aan onderzoek naar taaislijmziekte. Om een dodelijke ziekte tot een chronische ziekte te maken. De kinderen die het meeste geld hadden opgehaald en de meeste rondjes renden werden nog extra beloond met een bon van Intertoys Berkel.

CF run

Deze sponsorloop is een aanloop naar de CF run die gepland staat in het weekend van 30 september. Dan wordt er in estafettevorm van Cambuur Leeuwarden naar Feyenoord Rotterdam gerend. Dit initiatief komt van Wouter van Leeuwen en Hilbert Krijtenburg die van dichtbij meekrijgen wat CF in het dagelijks leven betekent. Zelf doen zij ook mee als lopers in het team Ren voor Ben (www.renvoorben1.webnode.nl).

Wie ook een steentje wil bijdragen en zich wil inzetten voor de ziekte CF kan een kijkje nemen op de website www.cfrun.nl en/of zich aanmelden als team om ook mee te lopen met de CF run.

 

 

 

Check Also

Rotterdampas

Met de Rotterdampas kan men gratis of met korting leuke dingen doen in de regio …

Geef een reactie