zondag 20 oktober 2019 | week 42
Home » Regio - Lansingerland » Leerzame Dag van de Beroerte
Foto: Verpleegkundigen staan tijdens de Dag van de Beroerte klaar om te meten en uitleg te geven.

Leerzame Dag van de Beroerte

Rotterdam – Franciscus Gasthuis & Vlietland vraagt aandacht voor de gevolgen van een beroerte op dinsdag 10 mei 2016: de Europese Dag van de Beroerte. De gevolgen van een beroerte zijn bij veel mensen bekend. Spraakproblemen, vergeetachtigheid of een verlamd lichaamsdeel komen vaak voor. Aan de hand van een enorm opblaasbrein en door het laten uitvoeren van verschillende testjes, leren bezoekers die dag alles over het voorkomen en herkennen van een beroerte.

Daarom wordt eerst de gezondheid in kaart gebracht, door middel van testjes. Hierna wordt per bezoeker gekeken wat nodig is om een gezonde leefstijl toe te passen. Bezoekers kunnen hiervoor terecht bij de aanwezige artsen, verpleegkundigen en patiëntenverenigingen.

Locatie: Centrale Hal van het Rotterdamse Franciscus Gasthuis. Programma start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.sfg.nl/dagvandeberoerte.

 

Check Also

Nieuw vertrouwenspersoon VIP – Lansingerland

Lansingerland - Conflicten op de werkvloer zijn er in elk bedrijf, ook op plekken waar vrijwilligers werken. Vaak ontbreekt in de vrijwillige organisatiestructuur een vertrouwenspersoon waarbij de vrijwilliger zijn verhaal kan doen. Om te zorgen dat vrijwilligers met plezier hun werk kunnen doen, heeft het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Lansingerland een vertrouwenspersoon.

Geef een reactie