zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Algemeen » Tweehonderd kinderen rennen voor het goede doel: onderzoek naar CF
Rond de tweehonderd kinderen deden mee aan de sponsortocht rond de velden van CVV Berkel.

Tweehonderd kinderen rennen voor het goede doel: onderzoek naar CF

Berkel en Rodenrijs – Rond de velden van CVV Berkel renden woensdagochtend 13 april rond de tweehonderd kinderen, al of niet een stukje vergezeld van vader, moeder, opa of oma of een van de leerkrachten, van de Koningin Beatrixschool. Met elkaar deden ze mee aan de sponsorloop waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de CF run, wat staat voor Cystic Fybroses ofwel taaislijmziekte.

Trees Borkus-Henskens

Ook de 7-jarige Ben Krijtenburg rende vrolijk mee. Het was een ‘thuiswedstrijd’ voor hem, want Ben is zowel leerling van de Koningin Beatrixschool als van CVV Berkel. Maar hij heeft ook CF.

De CF-run (van Cambuur naar Feyenoord) wordt eind september georganiseerd door Hilbert, de vader van Ben, samen met een groep vrienden en familieleden. Met de organisatie van de sponsorloop van woensdag hopen ze al zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar en behandeling van de ziekte.

De kinderen mochten allemaal drie kwartier rennen, nadat het startschot was gegeven door zowel de wethouder als de directeur van de school. Ze begonnen enthousiast en glunderden als ze langs de start- en finishplek kwamen waar rijen publiek de lopers aanmoedigden en voor hen applaudisseerden. Eenmaal de hoek om en uit zicht werd, naarmate de tijd verstreek, een wandeltempo aangenomen. Voor elke gelopen ronde ontvingen de kinderen een elastiekje; een goede variant op het stempelen en bovendien een vlottere, want ze konden meteen weer verder. Trots toonden ze al rennend hun pols vol ‘stiekjes’ die ze aan het einde van de loop zelf mochten tellen.

Tot het eind van de maand krijgen de deelnemers de gelegenheid het beloofde sponsorgeld te verzamelen en in te leveren, waarna er geteld kan worden.

Wie meer wil weten over het initiatief van Hilbert Krijtenburg om een CF-run te houden of het team ‘Ren voor Ben’ financieel wil steunen, kan kijken op de website www.cfrun.nl.

 

 

 

 

 

 

Check Also

Even voorstellen…

Lansingerland - Welkom bij de maandelijkse column van het duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam. Vanaf deze plek wordt u geïnformeerd over wat er allemaal gebeurt rondom het thema duurzaamheid in Lansingerland. Deze maand stellen zij het Burgermeetnetwerk Lansingerland aan u voor.

Geef een reactie