vrijdag 3 april 2020 | week 14
Home » Regio - Lansingerland » Westpolder 2 school in gebruik genomen

Westpolder 2 school in gebruik genomen

Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend 23 november gingen voor leerkrachten, kinderen en ouders van De Klipper de deuren open van hun splinternieuwe school (Westpolder 2) met bijbehorende gymzaal aan de Gouden Uillaan 28 tot en met 36 in de wijk Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs.

Openbare Dalton basisschool De Klipper en buitenschoolse opvang De Vuurvlinder verhuisden vanuit de tijdelijke school aan de andere kant van het spoor naar dit nieuwe schoolgebouw. Woensdag en donderdag deden verhuizers en vrijdag leerkrachten al hun best om alles gezellig op z’n plaats te krijgen voor de kinderen arriveerden.

Eerder dit jaar, in de maand maart, tekenden Scholengroep Holland en Kern Kinderopvang een intentieovereenkomst die gericht is op realisatie van een Integraal Kindcentrum in het nieuwe gebouw. Het doel hiervan is om uiteindelijk één voorziening voor primair onderwijs en kinderopvang te realiseren.

De WP2 is nodig om alle huidige en toekomstige leerlingen in de wijk te kunnen huisvesten. De gemeente blijft eigenaar van de WP2 en de gymzaal. Schoolbestuur Scholengroep Holland en Optisport (gymzaal) krijgen de ruimten in gebruik en beheer en Kern Kinderopvang (BSO De Vuurvlinder) huurt 200 m² van de gemeente.

De Klipper en De Vuurvlinder waren sinds 2010 tijdelijk gehuisvest aan de Stationssingel in Berkel en Rodenrijs. De sloop van deze tijdelijke huisvesting staat gepland voor december 2015.

 

 

 

Check Also

WhatsApp-fraude verviervoudigd in jaar tijd

— Ingezonden mededeling — Tegen een normale inbraak kan men zich makkelijk wapenen met een …

Geef een reactie