zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Nieuws » De Otterrotters kiest nieuwe prins en prinses
Voor de Raad van Elf en prins Willem en prinses Tammy mag geen drempel te hoog zijn om het feest mee te vieren.

De Otterrotters kiest nieuwe prins en prinses

‘Geen drempel te hoog’

Bleiswijk – Zaterdagavond 14 november koos carnavalsvereniging de Otterrotters in het Parochiehuis/Paddock John en Tamara Kraai tot prins Willem en prinses Tammy voor het nieuwe carnavalsjaar. Maar eerst werd afscheid genomen van de afzwaaiende prins A-bram en prinses Sarah.

Zij kregen de gelegenheid om een prachtige taart aan te snijden waarop het motto van het komende carnaval was afgebeeld. Een kopje koffie met gebak is natuurlijk een goede traditie en ook een mooi begin van het nieuwe seizoen. Daarna mochten zij een cadeau aanbieden aan Hans en Gerrie van Straalen. De rijwielhandel die zij in 1975 werd startten, vierde dit jaar hetr 40-jarig bestaan. Als trouwe adverteerder was dit voldoende aanleiding om een mooie fotocollage als cadeau aan te bieden.

Daarna ging de aandacht naar de klok want om 11 minuten over 11 zouden de nieuw gekozen prins en prinses zich presenteren. Terwijl de Raad van Elf eerst nog wat vreemd om zich heen keek kwam daar plots een oude Vespa scooter over de drempel de feestzaal binnenrijden, bestuurd door prins Willem met duopassagier prinses Tammy. In het dagelijkse leven John en Tamara Kraai. Zij brachten daarmee ook het motto van het komende carnaval op een passende manier onder de aandacht.

Nadat het kersverse prinsenpaar welkom geheten was, kon de afzwaaiende prins en prinses op een waardige wijze de scepter en dus ook het vertrouwen overdragen aan hun opvolgers. Een zeer verrast publiek was een aandachtig luisteraar naar de woorden van dank aan de voorgangers en kende ze de eerste Prinselijke onderscheiding toe. Daarna kondigde prins Willem de proclamatie voor het komende carnavalsfeest in februari 2016 af. Eén van zijn elf regels was: laat het voor niemand drempel zijn om het carnaval der Otterrotters mee te beleven. Na die oproep ging de eerste polonaise onder leiding van de prins en prinses van start.

Het komende carnavalsfeest wordt gevierd in het weekend van 5 t/m 9 februari 2016. Alle inwoners van Bleiswijk ontvangen ook dan weer een prachtig magazine in hun brievenbus.

 

 

Check Also

Ontwerpwedstrijd ‘voedselplek’ voor basisscholen

Regio - Kinderen zitten steeds meer binnen, terwijl de voordelen van buitenlessen zich keer op keer bewijzen. Op dinsdag 7 april, tijdens Nationale Buitenlesdag, geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. IVN Zuid-Holland en Jong Leren Eten Zuid-Holland lanceren in het kader van de Nationale Buitenlesdag de ‘ontwerpwedstrijd voedselplek’.

Geef een reactie