vrijdag 3 april 2020 | week 14
Home » Sport » Wilbert Schenk zet Open Berkel Darts op z’n naam
De beste drie van het Open Berkel Darts. Met v.l.n.r. de nummer drie Erik Deege, in het midden winnaar Wilbert Schenk en rechts Robin Jordense, die als tweede eindigde.

Wilbert Schenk zet Open Berkel Darts op z’n naam

Berkel en Rodenrijs – Het record en maximale aantal van 48 inschrijvers stond zaterdagmiddag 10 mei aan de start van het jaarlijkse Berkel Open Darts. Ook ditmaal werd als locatie gekozen voor het verenigingsgebouw van TOGB Tafeltennis op sportpark Het Hoge Land waar het goed toeven is en waarin bovendien alle ‘ingrediënten’ aanwezig zijn om er een geslaagde wedstrijddag van te maken.

Trees Borkus-Henskens

Onder leiding van wedstrijdleider Jos Suijker werden alle deelnemers ingedeeld in poules; in totaal acht met elk zes darters. Met onder de spelers veel bekende gezichten, maar ook een enkele nieuweling die het aandurfde de uitdaging aan te gaan in een sterk dartersveld. Van elke poule mochten na de eerste ronde de beste vier door naar de knock-out wedstrijden; verliezen betekende meteen het einde van de wedstrijden en winnen was; door naar de volgende ronde. Door het hoge aantal deelnemers werden de wedstrijden om de laatste vier plaatsen pas tegen achten gespeeld. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Erik Deege – in een eerdere wedstrijd nog met 3-0 ‘weggezet’ door Wilbert Schenk – en Louis Brugmans, een nieuweling die dit jaar voor de eerste keer meedeed. De winst en dus de derde plek ging naar Erik Deege, de winnaar van zowel 2012 als 2013. Had hij de eerste plek ook ditmaal weten te veroveren dan had hij de wisselbeker blijvend mee naar huis mogen nemen. Helaas bleef het bij de twee achtereenvolgende jaren dat zijn naam op de voet van de beker werd gegraveerd.
Spannend werd het in de finalepartij die werd gespeeld tussen Wilbert Schenk en voorzitter van TOGB Tafeltennis Robin Jordense. De wedstrijd werd op passende en professionele wijze begeleid door mastercaller Rick Hulst. Na een 1-1 gooide Wilbert achter elkaar drie winstpartijen en omdat het hier om de best of seven ging was de wedstrijd bij een stand van 4-1 beslist in het voordeel van de Berkelaar. Robin moest genoegen nemen met een tweede plek, maar meteen al gaf hij aan volgend jaar z’n best te doen als eerste te willen eindigen.
De deelnemers aan de Open Berkel Darts werden tijdens de wedstrijden verrast op een broodje gezond of shoarma, hen aangeboden door TOGB dat deze maand het 60-jarig bestaan viert.

Check Also

Een opsteker van CVV Berkel

Een opsteker van CVV Berkel Berkel en Rodenrijs – Omdat niemand momenteel naar de voetbalclub …

Geef een reactie