donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Nieuws » Winkels, horeca, parkeergarage…. Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

Winkels, horeca, parkeergarage…. Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

Winkels, horeca, parkeergarage....  Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs
De samenwerkingsovereenkomst wordt
getekend door v.l.n.r. de heer Vink, burgemeester
De Goeij en projectmanager de heer Markhorst.

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 5 december werd in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente en ING Real Estate; de overeenkomst met betrekking tot de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs.”We zijn blij dat de overeenkomst dit jaar nog getekend kon worden. Hiermee geven we duidelijkheid richting de ondernemers van Berkel Centrum, waaraan we beloofden dat er voor het eind van het jaar een contract op tafel zou liggen. Nu kan de volgende stap worden gezet,” aldus burgemeester De Goeij van Berkel en Rodenrijs.
De voorgenomen ontwikkeling van het centrum bestaat uit twee fasen. De eerste fase is de bebouwing ter hoogte van partycentrum ’t Raedthuys aan de Westersingel. Hier komt een winkelblok van 1600 vierkante meter met 100 extra parkeerplaatsen. Dit deel kan gezien worden als een afronding van de al bestaande winkels ter plaatse die tien jaar geleden in gebruik werden genomen. Start van de bouw van deze fase staat voor begin 2008 gepland en de oplevering eind 2008. In 2009 volgt het volgende stuk, waarvoor de bestaande huizenrij langs de Westersingel zal verdwijnen.

Groei
De tweede fase van de centrumuitbreiding omvat 11.000 vierkante meter bebouwing. Het gaat om winkels, horeca en dienstverlening met daaronder 500 ondergrondse parkeerplaatsen en boven de winkels 140 appartementen. De locatie is gelegen tussen de Westersingel en het scholencomplex Meerpolder, op de plek waar zich nu het tijdelijke parkeerterrein aan de Westersingel bevindt. De elf rijwoningen aan de Westersingel, grenzend aan de achterzijde van het bestaande winkelcentrum, zullen voor dit project moeten wijken. Dit om een goede aansluiting te kunnen maken tussen het bestaande centrum en de uitbreiding. “De uitbreidingen passen perfect in de groei van het dorp.” De start van deze bouw is medio 2009 gepland en de oplevering in 2011.
Jan-Hein W. Vink, tekenend namens ING, wist: “We zijn al lang in gesprek met elkaar. Met elkaar hebben we ook zien gebeuren dat het centrum van de rand van het dorp veranderde in een centraal gelegen locatie. De wijken rond het centrum vullen zich steeds meer met de nieuwkomers en daar wil je graag een sterk en uitgebreid centrum aan presenteren. De groei van inwoners en aanbod aan winkels gaat gelijk op, tevens kijkend naar de toekomst.”

Check Also

Jamila mag naar volgende ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Lansingerland - Twaalf basisscholen uit Lansingerland stuurden donderdag 13 februari een van hun leerlingen door naar de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze waren de kampioenen van de eerder georganiseerde schoolrondes en gingen het die dag opnemen tegen elkaar. De beste kon rekenen op deelname aan de volgende ronde: de regionale kwartfinale op 18 maart in Voorburg.