vrijdag 19 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Na bezoek aan de stand op de Hortifair: LTB-Berkel reikt prijs uit aan kwekerij Jami

Na bezoek aan de stand op de Hortifair: LTB-Berkel reikt prijs uit aan kwekerij Jami

Na bezoek aan de stand op de Hortifair: LTB-Berkel reikt prijs uit aan kwekerij Jami
De drie directeuren van trostomatenkwekerij Jami
wonnen tot hun verrassing een Off The Roadrit met
een Hummer over ruig terrein in Almere voor twee personen.

Bergschenhoek – Genietend op de Tuinbouwbeurs Hortifair in Amsterdam, vulden de eigenaars van trostomatenkwekerij Jami uit Bergschenhoek bij de LTB-stand een formulier in en werden daarmee, zo bleek later, de winnaars van een leuke prijs: een Off The Roadrit met een Hummer over ruig terrein in Almere voor twee personen.
Ze hebben er niet om geloot, wie de rit gaan ondernemen, de drie directeuren van Jami. Overeengekomen werd dat Arjan de Jong en Michel Swinkels de rit gaan doen. Broer Andy de Jong zal het later wel op de videoband terugzien. Namens LTB in Berkel overhandigde Jolanda Westerink de cheque. Kwekerij Jami kreeg acht jaar geleden nieuwe kassen, maar het is al weer te klein geworden: er komt nog 30.000 vierkante meter kassen bij. Werd in 1989 met tomaten gestart, al snel werden dat trostomaten. Voorheen zaten de broers De Jong aan de Anjerweg in het bedrijf van vader De Jong. Ook hun bedrijf werd te klein en verouderde enigszins. De nieuwe kassen aan de Leeuwenhoekweg zijn uiteraard voorzien van de meest moderne apparatuur. Het bedrijf levert zijn eigen stroom en wat er over is wordt verkocht aan energiebedrijven. De vrijkomende warmte gebruiken ze om de eigen kassen te verwarmen en dat scheelt enkele euro’s per vierkante meter. De heren zullen zeker verslag uitbrengen hoe de rit met de Hummer verlopen is.

John Hofman

Check Also

Met de Cultuurbus naar het theater!

Het is het Cultuurbus-team weer gelukt om een leuk theaterprogramma samen te stellen voor het seizoen 2019-2020 De Cultuurbus is bedoeld voor actieve 60-plussers uit Lansingerland die met elkaar een gezellige dag of theatervoorstelling willen beleven, zonder kopzorgen over het vervoer.