maandag 15 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Geslaagde projectweken op De Oosthoek

Geslaagde projectweken op De Oosthoek

G<b>eslaagde projectweken op De Oosthoek</b>“><br />
<i>Het project stond in het teken van landen.</i></p>
<p><b>Bleiswijk </b>– Dinsdag 1 juni vond de afsluiting plaats van de jaarlijkse projectweken op de Oosthoek. Ruim twee weken stond alles op de Oosthoek in het teken van landen. Elke groep had een eigen land gekozen waar ze op verschillende manieren mee aan de slag zijn gegaan. <br />
Wat er allemaal is gedaan is te veel om hier op te noemen. Een kleine greep: De kleuters bleven dicht bij huis, zij hadden Nederland gekozen. Dat betekende bijvoorbeeld klompendansen en Delfts blauwe tegeltjes maken. Groep 3 had gekozen voor Italië: daar werden lekkere pizza’s gebakken. Groep 4 ging op de Amerikaanse toer, zij hebben onder anderen Amerikaanse vlaggen gemaakt. In groep 5 stond Colombia centraal, de kinderen bakten Colombiaanse broodjes en leerden Spaans. Ze werden daarbij geholpen door hun klasgenootje Valentina; zij is uit Colombia. In groep 6 was het Egypte wat de klok sloeg: de kinderen leerden alles over de piramides en ze hebben met wc-papier mummies van elkaar gemaakt; dat leverde natuurlijk mooie plaatjes op. Groep 6/7 ging voor Australië, wat resulteerde in prachtige Aboriginal art en kunstwerken uit klei van typisch Australische dieren. Ook leerden de kinderen het Australische volklied en de Walzting Matilda zingen  Groep 7 zocht het in het oosten, zij hadden gekozen voor Japan: een kennismaking met het Japanse beeldschrift, origami, sushi en prachtige tekeningen van Japanse meisjes in kimono en ninja’s. Groep 8 tenslotte heeft veel geleerd over Zambia, het land waar LIO-stagiaire juffrouw Karlijn een aantal maanden heeft gewerkt en waar de kinderen erg van onder de indruk waren. </p>
<p>Wereldreis<br />
Op de afsluitmiddag konden alle kinderen met hun ouders langs alle klassen trekken en zo als het ware een wereldreis binnen de school maken. Ze hadden daarbij een paspoort waarin voor ieder bezocht land een stempel kwam. Bovendien viel er in veel groepen een lekker plaatselijk hapje te proberen. Een mooie afsluiting van deze twee enerverende weken.<br />
Meer foto’s van de projectweken van de Oosthoek zijn te vinden op de website van de school: www.oosthoek-basisschool.nl .</p>
					
									</div><!-- .entry /-->


				<div class=

Check Also

Nationale Modderdag

Nationale Modderdag Bleiswijk – Op 28 juni was het landelijke Modderdag. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen …