woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Intocht Sint Nicolaas in Berkel Centrum

Intocht Sint Nicolaas in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – De kinderhartjes gaan weer sneller kloppen, want zaterdag 18 november zal Sint Nicolaas voet op Nederlandse bodem zetten. Dezelfde dag nog brengt hij, vergezeld van zijn Pieten, een bezoek aan Berkel en Rodenrijs.Om 12.00 uur begint het feest al op het grote plein in het centrum van het dorp. Er zijn spelletjes en discopieten en de tv-intocht van Sint Nicolaas in Middelburg is op een groot scherm te volgen.
’s Middags zal de Sint in een koets, gevolgd door muziekpieten van Helicon in een brandweerauto, om 13.00 uur vertrekken vanaf het industrieterrein Rodenrijs. De koets rijdt via de Anjerdreef en de Rozenoord waar hij aan het eind van de straat even stopt om de kindertjes een handje te geven en misschien zelfs van wat snoepgoed te voorzien.
Na deze korte stop rijdt het gezelschap verder via de Anjerdreef, de Rodenrijseweg naar de Herenstraat. Naar verwachting zal de Sint om 14.00 uur het podium in de Kerkstraat betreden. Uiteraard zal hij welkom worden geheten door burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders.
Sint Nicolaas zal tot vier uur door het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs wandelen, zodat de kleintjes gelegenheid hebben hem te begroeten.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!