dinsdag 19 november 2019 | week 47
Home » Nieuws » Jeugdige Berkelaar overleden na ongeval

Jeugdige Berkelaar overleden na ongeval

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige automobilist overleden nadat hij met zijn auto vanaf de Noordeindseweg in de aangrenzende vaart terecht kwam. Zijn 17-jarige passagier bleef ongedeerd.
Rond tien voor vier verloor de 18-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs, komend vanuit het dorp en rijdend richting Zoetermeer, vermoedelijk de macht over het stuur waarna hij met zijn auto tegen een brugleuning reed en vervolgens in de vaart terechtkwam. Zijn passagier, eveneens afkomstig uit Berkel en Rodenrijs, heeft samen met een voorbijganger direct geprobeerd om de bestuurder uit het voertuig te halen. Daar de jongen bekneld zat lukte dit niet direct waarna hij door inmiddels gearriveerd brandweer- en politiepersoneel uit de auto werd gehaald. Direct werd gestart met reanimatie. Dit mocht echter niet meer baten. De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Na onderzoek bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. De auto had hij die nacht meegenomen van zijn ouders. Zondag bleven de hekken van TOGB dicht; de jongen was lid van de Berkelse voetbalvereniging. Die dag was er wel Slachtofferhulp aanwezig.

Check Also

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Berkel/Bergschenhoek - Het was zaterdag 2 november uitstekend weer om naar een concert te gaan: herfstachtig, met af en toe een bui. Muziekvereniging Helicon gaf twee concerten, 's middags en 's avonds in het gemeentehuis van Lansingerland. Het middagconcert was speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij Zandprinses Rosa van der Vijver uit Friesland, een hoofdrol vervulde. 's Avonds kreeg het concert een vervolg met een optreden voor volwassenen. Helicon heeft zichzelf goed in de spotlights gezet en hoopt op een aanwas van jeugdige muzikantjes.