maandag 20 januari 2020 | week 04
Home » Politiek » Minister Van der Hoeven bezoekt bibliotheek in Bergschenhoek

Minister Van der Hoeven bezoekt bibliotheek in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Minister Van der Hoeven (Onderwijs) bezoekt op 8 november tussen drie en vijf uur ’s middags de 3B-Bibliotheek aan de Notaris Kruytstraat 10 in Bergschenhoek. Haar aandacht gaat uit naar de gevolgen voor de 3B-Bibliotheek van de herindeling van de gemeentes Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs tot de nieuwe gemeente Lansingerland.
Daarnaast geeft zij aan de kinderen van 11 tot 14 jaar een gastles in het kader van het dit jaar verschenen kinderboek “Vrienden in oorlogstijd” van Nick Steenkamp (uit Bergschenhoek). De auteur leest daarbij zelf een passage voor uit zijn boek. “Vrienden in oorlogstijd” speelt zich af in de hongerwinter 1944-1945. Een vader, zijn zoon en een vriendje gaan onder barre omstandigheden met een handkar op voedseltocht naar het platteland en beleven allerlei spannende avonturen.
Het boek heeft een historische waarde, omdat er naast de specifieke kenmerken van een kinderboek ook veel aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De huidige jeugd heeft weinig kennis van die donkere periode in onze nationale geschiedenis. Door het lezen van dit boek zullen zij beseffen dat vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn en velen hiervoor grote offers hebben gebracht.
De opbrengsten van het boek komen ten goede aan de Stichting Lezen & Schrijven, waarvan Prinses Laurentien voorzitter is. De prinses stelt zich ten doel te bouwen aan een samenleving zonder analfabetisme. Lezen en schrijven zijn essentiële voorwaarden om volwaardig aan onze maatschappij te kunnen deelnemen. Om in onze samenleving te kunnen participeren is taalvaardigheid daarbij een elementair en onmisbaar instrument.
Het fraai geïllustreerde boek, “Vrienden in oorlogstijd” is te koop tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek op 8 november en ook bij Boekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Nieuwjaarsbijeenkomst PvdA

Berkel en Rodenrijs – Maandagavond 20 januari is de traditionele nieuwjaarsreceptie van de PvdA Lansingerland. …