dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Commentaar » Nieuwe speelattributen

Nieuwe speelattributen

De gemeente heeft bij ons in de wijk – en ik zag dit op meerdere locaties in Berkel en Rodenrijs – nieuwe speelattributen geplaatst. Oude schommels, klimhekken en wippen werden weggehaald en er kwamen fleurige en moderne attributen voor in de plaats.
Aan de overkant van de straat ligt voor mijn huis een speelveldje waarop een aantal nieuwe attributen is neergezet. Ze stonden er koud of een groot aantal kinderen stroomde toe. Het leken wel wespen die op een emmer limonade afkwamen. Joelend, lachend en de meest enge capriolen uithalend vermaakt de jeugd zich sindsdien massaal met elkaar. En tot nu toe zonder veel ruzie. Ieder gunt z’n plekje op die nieuwe, bijzondere schommel en op het draaimolentje weten ze elkaar ook de ruimte te geven.
Zondag was het ook een drukte van belang. De zon scheen en kinderen renden met glimmende ogen en rode konen naar buiten om maar zo snel mogelijk ook te kunnen gaan spelen.
Als je dan voor het keukenraam deze taferelen een tijdje bekijkt, wordt je warm van binnen. Wat hebben onze kinderen het goed. De meesten kunnen zonder al te veel zorgen volop genieten van al dat moois wat voor hen wordt neergezet. En dat ze het waarderen fonkelt er van af.

Annette Docter

Check Also

Milieu

Stel: de gemeente gaat geld vragen voor het parkeren van de auto in de drie …