donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Lezersschrijven » Agrarische sector ondergeschoven kindje

Agrarische sector ondergeschoven kindje

Het was dubbel schrikken bij het bekijken van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraad van het nieuwe Lansingerland.Een gemeente die als economische motor de glastuinbouw als grootste gangmaker in het gebied is en niet één partij die een agrariër op een verkiesbare plaats heeft staan. Geen enkele vertegenwoordiger vanuit deze sector; hoe is het mogelijk. Vijftien jaar geleden spraken we nog van drie agrarische gemeenten met voornamelijk land- en tuinbouw. Nu nog zo’n oppervlakte aan glastuinbouw en geen enkele vertegenwoordiger meer in de raad. Als ik de partijen zo bekijk is er bijna niemand meer herkenbaar; het zijn veelal ambtenaren die juist gecontroleerd moeten worden en nu hun eigen werk controleren; hoe bestaat het. Daarnaast heb ik begrepen dat er diverse kandidaten bij zitten die nog geen jaar in een van deze gemeenten wonen en nu willen gaan besturen, terwijl ze niet eens weten hoe de hazen lopen, de cultuur van deze gemeenten niet eens hebben geproefd en nu de scepter willen zwaaien over ons allemaal. Dus ook ruimtelijke ordening waar glastuinbouw onder valt. Dit is bijna ongelooflijk. Als we als agrarische sector nog een stem in de nieuwe raad willen afdwingen is er maar een mogelijk; stem op Gert Steenwijk de nummer 14 van lijst 1. De enige manier om nog een stem te laten horen vanuit de agrarische sector waar we zo hard om verlegen zitten. Ik hoop dat u allen begrijpt hoe ernstig de zaak is. De politieke partijen hebben zich er niets van aangetrokken, dus zullen we het zelf moeten doen.

Kees v.d. Burg
Noordersingel 27b
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Broddelwerk

Met verbazing las ik het verslag in de Heraut van 24 juli over het volgende …