donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Nieuws » Derde fase De Tuinen van start

Derde fase De Tuinen van start

Derde fase De Tuinen van start
Wethouder, burgemeester en bouwer kijken toe
hoe de eerste paal in stelling wordt gebracht.

Bleiswijk – Terzijde gestaan door wethouder Boedhoe verleende waarnemend burgemeester Wolf dinsdagmiddag 7 november assistentie bij het heien van de eerste officiële paal voor de bouw van de derde fase in De Tuinen (west) te Bleiswijk: het project De Boomgaard in Bleiswijk met 133 grondgebonden woningen in de dertiger jaren stijl.
“De laatste fase van Tuinen west,” wist Wolf. “Volgend jaar kan begonnen worden met Tuinen oost. De woningen die hier gebouwd worden zitten voor driekwart in het dure koop- en voor een kwart in het middeldure koopsegment. Voor start van de bouw van appartementen zitten we nog op goedkeuring te wachten. Belangrijk bij deze eerste paal is, dat het de laatste wordt in een zelfstandig Bleiswijk. Deze Bleiswijkers krijgen allemaal hun sleutel in Lansingerland.” Wolf wees op de straat in aanleg die een nieuwe verbinding zal gaan vormen naar De Hoefslag en het centrum van het dorp. “Als een groene loper en een directe verbinding. Bovendien worden er 60 extra parkeerplaatsen aan het hele plan toegevoegd; we hebben leergeld getrokken uit de eerste fase. De kinderspeelplaats komt nog, evenals een aantal waterpartijen en uitbreiding van de eerste tocht. Naar verwachting zal de bouw rond de kerst van volgend jaar gereed zijn.”

Tastbaar
“De tekeningen worden straks iets tastbaars,” aldus de heer Smits van AM Wonen. “Er is in dit project veel aandacht voor groen en details in een grote verscheidenheid. We willen dat iedereen zich snel thuis voelt in deze wijk, waar grote belangstelling voor bestond. Een wijk met karakter en persoonlijkheid van architect Hans van Egmond.”
Bij het naar huis gaan ontvingen alle kopers van de toekomstige wijk een sierappelplant. Om nu nog even te bewaren, maar straks te poten in hun nieuwe tuin. Een herkenningsteken in De Boomgaard.

Check Also

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken Lansingerland – Op Wereldvluchtelingendag hield VluchtelingenWerk Lansingerland …