maandag 20 januari 2020 | week 04
Home » Politiek » FNV bijeenkomst verkiezingen Lansingerland

FNV bijeenkomst verkiezingen Lansingerland

Bergschenhoek – Op dinsdag 7 november vindt om 19.00 uur in het Berghonk aan de Burgemeester van Oostenweg 4 een bijeenkomst plaats met een politiek forum over de komende verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Lansingerland. Alle bewoners van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk zijn van harte welkom.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door FNV Bondgenoten woonafdeling “de Rotte” met medewerking van een aantal politieke partijen in Lansingerland. Aanwezig zullen zijn het CDA, van de Christen UnieLes Krijtenburg en André Nieuwlaat, van Leefbaar Kees Heugens, Jan Pieter Blonk en Marjolein Gielis, van de PvdA Gerard Bovens en van de VVD Hans Buchner en Ben Giesbers.
Ook landelijke kopstukken van deze politieke partijen zijn uitgenodigd omdat er ook verkiezingen zijn voor de Tweede Kamer. In verband daarmee is de landelijk voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten aanwezig en Henk van der Velden van de landelijke FNV. Het forum zal onder leiding staan van Hans Goosen, voorzitter van de FNV Rotterdam.
Om alvast de mening te peilen van de inwoners van het nieuwe Lansingerland is een enquête gehouden onder de 770 leden van FNV Bondgenoten “de Rotte”, waarop 25 procent van die leden gereageerd hebben. De uitkomsten van de enquête zijn te lezen op de website http://www.bgderotte.nl, onder de kop “Belofte maakt schuld”.
Enkele conclusies hieruit: “Gezondheidszorg en recreatie in Lansingerland vechten met elkaar in deze enquête om de eerste plaats. Kijken we naar de eerste drie plaatsen dan komt daar de zorg voor gehandicapten bij. Senioren, scholing en huurwoningen zijn goede middenmotors, die zich rond het gemiddelde bevinden. De onderwerpen die wat minder aandacht krijgen zijn het openbaar vervoer, de vraag om meer banen en de zorg om de financiën. Waarbij meer banen en financiën zich in de laagste regionen bevinden.”
Verder kan geconcludeerd worden dat “Vrij beredeneerd vanuit de toon en de teneur van de antwoorden op de open vraag zal Lansingerland aan de Rotte nog lang geen grote gemeente worden als de buurgemeente Rotterdam ten zuiden van Lansingerland. Er zal nog veel water door de Rotte langs de drie dorpskernen naar Rotterdam stromen vooraleer er enige gelijkenis gaat optreden. Daarmee blijft Lansingerland het eigen karakter behouden met drie dorpskernen en waarschijnlijk zijn eigen vorm van politiek bedrijven.”
De zaal is op dinsdag 7 november open om 1.:00 uur, om 19.30 uur begint het debat.

Check Also

Nieuwjaarsbijeenkomst PvdA

Berkel en Rodenrijs – Maandagavond 20 januari is de traditionele nieuwjaarsreceptie van de PvdA Lansingerland. …