vrijdag 19 juli 2019 | week 29
Home » Politieberichten » Paard en wagen verdwijnt in de sloot

Paard en wagen verdwijnt in de sloot

Paard en wagen verdwijnt in de sloot
Brandweer, politie en ambulance waren
ter plaatse om de wagen uit het water te
takelen.

Berkel en Rodenrijs – Vijf mensen moesten zaterdagmiddag 28 oktober een ritje in een aanspanning bekopen met een nat pak.Het paard dat de wagen trok was geschrokken van een rood/wit afzetlint, waardoor de wagen met paard en mensen van de weg raakte en het water in dook.

De wagen reed rond half vier op de Noordersingel toen het mis ging. Met de kar verdwenen ook de passagiers in het aangrenzende water, waarna het paard er bovenop viel. Op eigen kracht konden de drie volwassenen en twee kinderen (tussen de 3 en 6 jaar) op de kant komen. Inmiddels was wel 112 gebeld, maar het zou twintig minuten duren voor de eerste ambulance ter plaatse was. Een tweede arriveerde na vijftig minuten. Twee passagiers werden meegenomen naar het EMC en drie naar het Sint Franciscus Gasthuis. Eén volwassene en een kind moesten een nacht ter observatie blijven, omdat ze waarschijnlijk modder naar binnen hadden gekregen. Ook een hondje dat in de aanspanning zat maakte het hachelijke avontuur mee, maar mankeerde niets.
“Een mirakel dat er geen ernstig gewonden bij zijn gevallen,” aldus een ooggetuige. “De wagen kwam bovenop twee inzittenden terecht die al in de sloot lagen en meteen vloog daar ook het paard nog eens bovenop. Ze hebben heel veel geluk gehad.”

Check Also

Aanhoudingen na vondst dode man

Berkel en Rodenrijs – De politie heeft maandagochtend 8 juli omstreeks om half acht een …