zondag 17 november 2019 | week 46
Home » Regio - Lansingerland » Halloween rukt op

Halloween rukt op

Halloween rukt op
Maandag werd er nog flink geoefend voor
het Halloweenfeest. Met hier een deel van de
buitenscène van ‘de bungelende man aan de
boom’ die er ’s avonds in het donker ongetwijfeld
enger uit zal zien.

Bergschenhoek/Schiebroek – Wat begon als een ‘overgewaaid feest’ uit onder andere Amerika lijkt ook in Nederland steeds meer vaste grond onder de voeten te krijgen; het Halloweenfeest van griezels en engerds.Maar ook een feest waarin men zeer creatief kan omgaan met tal van creaties.

Dat bleek op het Wolfert Dalton. Al geruime tijd voor het echte Halloweenfeest op dinsdagavond 31 oktober zou gaan plaatsvinden in de school kwamen de leerlingen van het derde jaar in Schiebroek bijeen. Zij zouden het feest voorbereiden en organiseren voor alle leerlingen van de eerste en tweede klasse; dus ook voor die van de Boterdorpseweg. Het werd een Daltontaak voor de leerlingen die zij zeer serieus namen onder leiding van dramadocente Kathie Disteffano.
Maandag werden de laatste voorbereidingen getroffen en de puntjes nog even op de ‘i’ gezet.

Disco
Dinsdagavond werden de leerlingen uit de lagere klassen – als ze allemaal zouden komen konden dat er wel tussen de 400 en 500 worden – welkom geheten in de grote discozaal, waarna ze in groepjes van zes, begeleid door een ‘gids’ rond gingen in het domein van Halloween. Met een schaduwspel in de gang, een toekomstvoorspeller, een akelig spookhuis, een griezelkookscène en tenslotte het griezelen in de buitenlucht waar een man zich had opgehangen en doden opstonden uit het graf. Na van alles gegriezeld te hebben konden de leerlingen de rest van de avond genieten van de disco; allemaal in Halloweenstijl verkleed, want dat was een voorwaarde.

Check Also

Nieuw vertrouwenspersoon VIP – Lansingerland

Lansingerland - Conflicten op de werkvloer zijn er in elk bedrijf, ook op plekken waar vrijwilligers werken. Vaak ontbreekt in de vrijwillige organisatiestructuur een vertrouwenspersoon waarbij de vrijwilliger zijn verhaal kan doen. Om te zorgen dat vrijwilligers met plezier hun werk kunnen doen, heeft het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Lansingerland een vertrouwenspersoon.