maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Regio - Lansingerland » Halloween rukt op

Halloween rukt op

Halloween rukt op
Maandag werd er nog flink geoefend voor
het Halloweenfeest. Met hier een deel van de
buitenscène van ‘de bungelende man aan de
boom’ die er ’s avonds in het donker ongetwijfeld
enger uit zal zien.

Bergschenhoek/Schiebroek – Wat begon als een ‘overgewaaid feest’ uit onder andere Amerika lijkt ook in Nederland steeds meer vaste grond onder de voeten te krijgen; het Halloweenfeest van griezels en engerds.Maar ook een feest waarin men zeer creatief kan omgaan met tal van creaties.

Dat bleek op het Wolfert Dalton. Al geruime tijd voor het echte Halloweenfeest op dinsdagavond 31 oktober zou gaan plaatsvinden in de school kwamen de leerlingen van het derde jaar in Schiebroek bijeen. Zij zouden het feest voorbereiden en organiseren voor alle leerlingen van de eerste en tweede klasse; dus ook voor die van de Boterdorpseweg. Het werd een Daltontaak voor de leerlingen die zij zeer serieus namen onder leiding van dramadocente Kathie Disteffano.
Maandag werden de laatste voorbereidingen getroffen en de puntjes nog even op de ‘i’ gezet.

Disco
Dinsdagavond werden de leerlingen uit de lagere klassen – als ze allemaal zouden komen konden dat er wel tussen de 400 en 500 worden – welkom geheten in de grote discozaal, waarna ze in groepjes van zes, begeleid door een ‘gids’ rond gingen in het domein van Halloween. Met een schaduwspel in de gang, een toekomstvoorspeller, een akelig spookhuis, een griezelkookscène en tenslotte het griezelen in de buitenlucht waar een man zich had opgehangen en doden opstonden uit het graf. Na van alles gegriezeld te hebben konden de leerlingen de rest van de avond genieten van de disco; allemaal in Halloweenstijl verkleed, want dat was een voorwaarde.

Check Also

Berkelse Poort presenteert laatste nieuwbouw

Berkel en Rodenrijs - Nadat 17 mei vorig jaar in aanwezigheid van ontwikkelaars, kopers en andere belangstellenden de eerste paal de grond in ging op het laatste nog braakliggende stuk van bedrijventerrein de Berkelse Poort kon een begin worden gemaakt met realisatie van 15 bedrijfsunits en 49 garageboxen. Met de entree fraai gelegen net voorbij de achterzijde van het Karweipand.