dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Sport » Voetbal

Voetbal

Soccer Boys – Woubrugge 3-2
Bleiswijk – In deze bekerontmoeting had Soccer Boys-trainer Jon van Staa zijn spelers die niet altijd in de basis staan de kans gegeven om ook wedstrijdritme op te doen in de hoofdmacht. De Bleiswijkse formatie speelde een uitstekende eerste helft en kwam door twee doelpunten van Andreas Schorel op een comfortabele 2-0 voorsprong. Beide keren schoot Schorel een voorzet diagonaal in en liet hiermee de bezoekende doelman kansloos. De tweede helft werd er door de thuisclub te makkelijk gedacht waardoor Woubrugge de aansluitende treffer kon scoren. Vijf minuten voor tijd konden de gasten zelfs op gelijke hoogte komen, 2-2. Terwijl iedereen zich verzoende met een toegift, omdat er toch een winnaar uit deze tweekamp te voorschijn moest komen, kwam Soccer Boys één minuut voor tijd nog tot de winst. Een vrije trap voor de Bleiswijkers werd door Jan van Egmond tot de winnende treffer gepromoveerd. Zaterdag kunnen de Bleiswijkse zaterdagvoetballers zich opmaken voor de eerste periodetitel als in de uitwedstrijd tegen Schiebroek (15.00 uur) op zijn minst een gelijkspel moet worden behaald.

Socccer Boys (zo) – Warmuda 1-2
Bleiswijk – In een voor de toeschouwers niet onaantrekkelijke wedstrijd blijft de Bleiswijkse ploeg op zijn eerste overwinning wachten. De formatie van trainer Ron van Houten was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde andermaal de kansen in doelpunten tot uitdrukking te brengen. De wedstrijd was amper tien minuten oud toen de gasten uit een afgeslagen aanval het eerste doelpunt wisten te maken. De bal die voor de voeten kwam van Van Duijn werd goed gedrukt en verdween laag achter doelman John Posthumus, 0-1. In het vervolg kregen de Bleiswijkers mogelijkheden om tot doelpunten te komen. Sander van de Ruitenbeek nam een voorzet van rechts ineens op zijn schoen, maar zag doelman Erkelens van Warmuda met een katachtige reactie het leer onschadelijk maken. Dick van Ravenstein als verdediger was goed meegekomen, maar zag in eerste instantie zijn doelpoging op de paal komen. Sander van de Ruitenbeek kon in de rebound voor rust de verdiende gelijkmaker achter de doelman uit Warmond plaatsen. Kansen voor een voordelige ruststand kreeg Soccer Boys nog toen een voorzet van Jaap de Graaf door Barry Pelgrim voorlangs werd gekopt. Weer was Dick van Ravenstein dicht bij een doelpunt, maar nu voorkwamen de lat en de doelman van de gasten een tweede doelpunt voor de thuisclub.
De tweede vijfenveertig minuten zou Soccer Boys de meeste tijd doorbrengen op de helft van zijn tegenstander. Al moest doelman John Posthumus andermaal met een goede redding een doelpunt voorkomen van Warmuda. Een inzet van de deze wedstrijd actieve Barry Pelgrim werd in het vervolg van de doellijn gehaald en in het vervolg was de voorzet van Alexander Fransen weer een mogelijkheid voor Pelgrim die nu zijn inzet op de paal zag komen.
Terwijl de aanhang van de thuisclub op het winnende doelpunt van hun club stonden te wachten sloeg Warmuda andermaal een bres in de afweer van Soccer Boys. Een misverstand en het elkaar in de weg lopen werd de thuisclub vijf minuten voor tijd noodlottig waarmee Schrier de gasten naar de winst kon schieten, 1-2.

TOGB-VOC: 2-0
Berkel en Rodenrijs – Het in de 2e klasse spelende VOC uit Rotterdam, spelend aan de Doenkade, onder de rook van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek, was ook niet opgewassen tegen de in vorm verkerende 3e klasser TOGB. Verreweg de meeste kansen kwamen er voor de TOGB’ers. Zoals voor Stephan Vermeulen die na een voorzet op maat van Ken Wilson goed inkopte, maar de VOC keeper redde goed. Een kopbal van Paul Docter werd van de lijn gehaald. Ken Wilson raakte van afstand de paal en Vincent Reuver kopte uit een corner op de lat. De meeste kansen waren er voor Vincent Reuver, zelfs moederziel alleen struikelde hij nog een keer over de bal, doch hij maakte alles weer goed door Joey Lems vrij voor het VOC doel te bedienen die hard en laag de 2-0 binnen schoot. Even daarvoor was het
Stephan Vermeulen die de 1-0 fraai binnen kopte, na weer een voorzet op maat van Wilson.

Nootdorp-Berkel: 1-4 (d)
Berkel en Rodenrijs – Na het gelijke spel bij RCL was Berkel gebrand op een goed resultaat en had daarvoor in Nootdorp een goede opponent. Direct vanaf het begin was Berkel de betere ploeg en dicteerde de wedstrijd. In de 13e minuut was het raak na een corner van Lindy Hogedoorn was Corine Notenboom trefzeker; 0-1. Drie minuten later was het de beurt aan Linda Welles die na een combinatie met Fenneke van der Breggen de 0-2 binnenschoot. Na rust ging Berkel vrolijk verder met goed en degelijk voetballen. De derde treffer kwam in de 68e minuut toen Linda de bal van afstand in het doel schoot. In de 80e minuut viel misschien wel het mooiste doelpunt op naam van Fenneke die vanaf rechts de bal prachtig hoog in het doel schoot. Vlak voor tijd mocht de thuisploeg de eer redden door toch nog te scoren.

FC Rijnvogels-Berkel: (d)
Berkel en Rodenrijs – De dames van Berkel hebben een goede wedstrijd gespeeld bij FC Rijnvogels dat uitkomt in de 1e klasse. Beide teams probeerden goed te voetballen. Bij Berkel zaten de geroutineerde speelsters op de bank en speelde Marcia Emmer ditmaal als laatste vrouw en startte Linda Welles als diepste spits. Het goede spel van de eerste helft werd vlak voor rust beloond met een schitterend doelpunt van Lindy Hogedoorn waar een even mooie voorbereiding en combinatie aan vooraf ging. De 2e helft was ook leuk om naar te kijken en ook nu werd er goed gevoetbald. Was het eerste en laatste gedeelte van de wedstrijd wat meer voor de thuisclub, een groot gedeelte van de 2e helft was Berkel goed op dreef en speelde weer lekker onbevangen. In de 83e minuut scoorde Rijnvogels de gelijkmaker en dat was gezien de wedstrijd verdiend. Een leuke wedstrijd met een leuke tegenstander die ook nog eens een compliment had voor het vertoonde spel van Berkel.

Check Also

In memoriam

Berkel en Rodenrijs – CVV Berkel heeft in korte tijd afscheid moeten nemen van twee …