dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Nieuws » Ruim 100 winnaars bij Floralia van Groei en Bloei

Ruim 100 winnaars bij Floralia van Groei en Bloei

Ruim 100 winnaars bij Floralia van Groei en Bloei
Burgemeester Van Vliet met de drie beste kwekertjes,
Julian Vrij (de Acker), Ben Zijderveld (de Regenboog) en
Joëlle van Dorp (Het Baken).

Bleiswijk – Een volle en zeer warme kantine van bloemenveiling FloraHolland was dinsdagavond 23 juni het decor van de prijsuitreiking aan de kinderen van bijna alle basisscholen in Lansingerland die, gestimuleerd door Groei en Bloei afdeling Lansingerland, voor het jaarlijks evenement Floralia van een stekkie een prachtige plant hadden weten te kweken.Burgemeester Ewald van Vliet reikte met verve als een echte conferencier de bekers en diploma’s uit. Per deelnemende klas was er per school een winnaar, maar de beste van allemaal waren Julian Vrij (de Acker), Ben Zijderveld (de Regenboog) en Joëlle van Dorp (Het Baken).

John Hofman

De kantine zat helemaal vol met kinderen en hun ouders, oma’s en opa’s. Op de tafels stonden de mooiste planten te pronken. In maart dit jaar waren de stekkies op de scholen uitgereikt. De kinderen namen die mee naar huis en kweekten op eigen wijze een mooie plant.
“Bij sommige lukte dat niet, want toen we later kwamen keuren op de scholen waren er bij die enigszins slap hingen of met plakband bij elkaar werden gehouden”, aldus een van de medewerkers van Groei en Bloei. Maar over het algemeen dus prachtige planten en dat werd dinsdagavond beloond. Bij iedere winnaar had de burgemeester een bijpassend kindvriendelijk woordje. Vaak toonde hij nog meer enthousiasme dan de winnaars. Het was weer even wat anders dan een raadsvergadering voorzitten! Elk kind kreeg een diploma en een beker. De eerste prijswinnaars kregen wel een iets grotere beker dan de nummers twee en drie, maar verschil moet er zijn. Groei en Bloei Lansingerland als organisatie was weer zeer tevreden en ze blijft haar best doen om de jeugd te interesseren voor alles wat groeit en bloeit.
Hieronder volgt de uitslagenlijst per dorp en per school.

Bergschenhoek:
De Acker: 1. Marit Veerman, 2. Cordula den Butter, 3. Tim Visser (Groep 6a) 1. Julian Vrij, 2. Anouk van der Spek, 3. Robin de Haan (Groep 6b) De Groenehoek: 1. Don Ruigrok, 2. Roos Aaltink, 3. Sofhia Brug, (Groep 6a) 1. Tim Plantfeber, 2. Milan Siebers, 3.Teun Mooldijk (Groep 6b) Willibrordschool: 1. Sven Nilsen, 2. Robin Sloekers, 3. Michelle Oldenburg (Groep 6a) 1. Denise Tielemans, 2. Jorike Janssen, 3. Joost Baard (Groep 6b) 1. Floor Jeschke, 2. Groucho Marcus, 3. Jetske Rovers, (Groep 6c) CBS Boterdorp: 1. Linda Hilkhuijsen, 2. Mijrtje van Velden, 3. Bart Bulstra De Sparrenhoek: 1. Diamian Oken, 2. Ayoub Bouhaulin, 3. Gijs Buijs Pius X school: 1. Sander Wooning, 2. Paul van de Kleij, 3. Gijs Groeneboom De Regenboogschool: 1. Ben Zijderveld, 2. Ruben Eschauzeier, 3. Laura Schellevis.

Bleiswijk:
De Oosthoek : 1. Tijs te Duits, 2. Mandy de la Sencerie, 3. Kelvin Hermes (Groep 6a) 1. Jelle van Capelle, 2. Iris de Vos, 3. Liselot Bes ( Groep 6b ) De Wiekslag: 1. Levi Bierhuizen, 2. Ron Houwers, 3. Sarah van Hall Klimophoeve: 1. Julia van Santen, 2. Thijs Kouwenhoven, 3. Lisette Ammerlaan De Poort: 1. Rosalie Huyzer, 2. Ruben de Hoog, 3. Michiel Bos (Groep 6a), 1. Nikki van Eekert, 2. Matthijs Teerds, 3. Amber Molleman (Groep 6b) De Tuinen: 1. Solenn Vos, 2. Luuc Marchand, 3. Johnno Pedersen Anne Frankschool: 1. Emma van Straalen, 2. Sanne Werner, 3. Merel Hoebee

Berkel- Rodenrijs:
Pr. Willem Alexanderschool: 1. Floris Pieter Veerman, 2. Elise van Muiswinkel, 3. Job de Vogel, (Groep 6a) 1. Nathan de Bruijn, 2. Matthijs Broeders, 3. Stefan v.d. Steen, (Groep 6b) Kon. Beatrixschool: 1. Marije van Zwol, 2. Joost Nelisse, 3. Alwin Niewold Pr. Johan Frisoschool: 1. Anneliek van Muiswinkel, 2. Rick Karens, 3. Milos Torbica De Klipper: 1. Anne van der Laan, 2. Milica Pavlovic, 3. Mira Veldkamp Het Baken: 1. Lars Ooms, 2. Zoë de Jong, 3. Cilianne Bunk (Groep 6a) 1. Joëlle van Dorp, 2. Lasse l’Istelle, 3. Serena Laurijssen (Groep 6b) 1. Lois de Vos, 2. Tino van Venetië 3. Lisa Markx (Groep 6c) De Poolster: 1. Amy Schipper, 2. Bas van Rijnsoever, 3. Esmee Groote (Groep 6a) 1. Aniek van den Berg, 2. Ellen van Aggelen,3. Ricardo Bos (Groep 6b) De Wilgenhoek: 1.Tim Claessen, 2. Jack Ammerlaan, 3. Jake Vollering Prins Mauritsschool : 1. Jordy van der Berg, 2. Ferdy Vermeer, 3. Zubair Mahmoud Prinses Maximaschool: 1. Valerie van Dam, 2. Johan Tschi, 3. Anne van der Lee De Gouden Griffel: 1. Caslijn Lok, 2. Tijmen Muizer, 3. Bonno Niewenhout.

Check Also

Lansingerland Live weer een knallend succes

Lansingerland - Er was geen oppas meer te krijgen, niet eerder zag je zoveel fietsers - veelal in groepjes - van pakweg tussen de 25 en 50 fietsen, stralende en verwachtingsvolle gezichten en gezwaai onderweg naar de Lansingerlanders die lopend waren. Dat moest toch een reden hebben. Nou die was er: Lansingerland Live, twee dagen lang!