donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » tweetpost

tweetpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Twitter moet worden geexporteerd!

Valentijnsdiner maakt indruk

Berkel en Rodenrijs - In een zaal vol rode harten, tortelduifjes en andere Valentijnsversieringen organiseerde de Vriendenstichting van de O.L.V. Geboortekerk vrijdagavond 14 februari (Valentijnsdag) een bijzonder sponsordiner bij t Manneke. Een diner met verrassende gerechten, een loterij, een leuke veiling en bovendien omkleed met een muzikale invullingen van hoog niveau.

Lees meer

Met een frisdrankblikje naar de planeet Mars

Bergschenhoek - De vraag op zich is even simpel als overdacht: Hoe is het met de vochtigheid van de bodem op de planeet Mars gesteld? Het antwoord moet 17 april komen van vijf leerlingen van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek: Lianne Weber, Julia Bertsch, Bas van der Meulen, Wouter Bronkhorst en Lianne van den Broek. Samen vormen zij Project Meteor en nemen zij als team deel aan de CanSat-competitie; een initiatief van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA).

Lees meer

Lansingerlanders vieren samen 75 jaar vrijheid

Lansingerland - De Oranjeverenigingen van Lansingerland hebben dit jaar besloten gezamenlijk op dinsdag 5 mei het Bevrijdingsfeest te vieren. Hiermee kunnen zowel uit Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek en Bleiswijk vrijwilligers de handen ineen slaan en er samen een groots feest van maken.

Lees meer

Vertrekkend wethouder Abee ‘blijft Lansingerland volgen’

Lansingerland - Na ruim vijf jaar als wethouder actief te zijn geweest in, voor en met de gemeente Lansingerland nam wethouder Albert Abee (CDA) vorige week afscheid van de mensen waar hij die jaren nauwe banden mee opbouwde. “Hij heeft gedaan waarvoor we hem hebben gevraagd. Die klus is geklaard en dat is fantastisch,” aldus burgemeester Pieter van de Stadt tijdens de afscheidsreceptie in het gemeentehuis.

Lees meer

Wie gaat er over het geluidsniveau in onze buitenruimte?

Lansingerland - Woensdagavond 19 februari worden leden van de gemeenteraad en de commissie Ruimte tijdens een beeldvormingsavond over de invoering van de Omgevingswet speciaal bijgepraat over geluid. In hoeverre bepaalt de gemeente Lansingerland als het er op aankomt het maximaal aanvaardbare geluidsniveau in onze leefomgeving? Worden we toch niet steeds overruled door het rijk?

Lees meer

“Ik streef ernaar alle spelers een rol te geven”

Lansingerland - Als er één vereniging in Lansingerland is die haar naam in de loop der jaren heeft gevestigd dan is het wel Toneelvereniging 't Foetligt. Al vele jaren brengt ze toneelstukken op de planken waar het publiek dol op is. Een avondje lachen doet de mens goed, want meestal zorgt de vereniging voor veel humor tijdens haar voorstellingen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt 't Foetligt de komedie in drie bedrijven 'Vreemde vogels en rare mensen'. De titel alleen al voorspelt weer een fijne toneelavond!

Lees meer