donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » fbpost

fbpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Facebook moet worden geexporteerd!

Met een frisdrankblikje naar de planeet Mars

Bergschenhoek - De vraag op zich is even simpel als overdacht: Hoe is het met de vochtigheid van de bodem op de planeet Mars gesteld? Het antwoord moet 17 april komen van vijf leerlingen van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek: Lianne Weber, Julia Bertsch, Bas van der Meulen, Wouter Bronkhorst en Lianne van den Broek. Samen vormen zij Project Meteor en nemen zij als team deel aan de CanSat-competitie; een initiatief van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA).

Lees meer

“Ik streef ernaar alle spelers een rol te geven”

Lansingerland - Als er één vereniging in Lansingerland is die haar naam in de loop der jaren heeft gevestigd dan is het wel Toneelvereniging 't Foetligt. Al vele jaren brengt ze toneelstukken op de planken waar het publiek dol op is. Een avondje lachen doet de mens goed, want meestal zorgt de vereniging voor veel humor tijdens haar voorstellingen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt 't Foetligt de komedie in drie bedrijven 'Vreemde vogels en rare mensen'. De titel alleen al voorspelt weer een fijne toneelavond!

Lees meer

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Lees meer

Frauduleuze e-mail SVHW in omloop

Frauduleuze e-mail SVHW in omloop Lansingerland – Er is momenteel een frauduleuze e-mail in omloop. Deze e-mail lijkt van SVHW afkomstig maar dit is zeker niet het geval, zo meldt de gemeente Lansingerland op haar website. De verzenders dreigen met beslaglegging indien u niet overgaat tot betaling op het rekeningnummer LU326133820019489309. Ga zeker NIET over tot betaling! Deze e-mail is …

Lees meer

Dominee Wijnberger verruilt Bleiswijk voor Bergambacht

Bleiswijk - Na ruim vijf jaar in Bleiswijk werkzaam geweest te zijn heeft ds. P. Wijnberger, predikant van de hervormde gemeente te Bleiswijk (wijkgemeente Het Anker), het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hervormde gemeente te Bergambacht. Hij was sinds juli 2014 aan Bleiswijk verbonden. Het was zijn eerste gemeente. Daarvoor was dominee Wijnberger (32) pastoraal medewerker in de hervormde gemeenten van Scherpenzeel, Huizen en Woudenberg.

Lees meer