dinsdag 20 augustus 2019 | week 34
Home » fbpost

fbpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Facebook moet worden geexporteerd!

Computercursusseizoen van SeniorWeb gaat weer van start

Lansingerland - Begin september starten de nieuwe SeniorWeb computer-, smartphone- en tabletcursussen weer. In de vestigingen van Bibliotheek Oostland in Lansingerland wordt in kleine groepen en in een rustig tempo lesgegeven. Op dinsdag 20 augustus kan iedereen tijdens de informatiedag al kennis maken met het ruime aanbod aan cursussen, workshops en informatie avonden die SeniorWeb Lansingerland in samenwerking met Bibliotheek Oostland vanaf begin september organiseert.

Lees meer

Gert Pellinkoft vindt de inspiratie voor de marathon na de ziekte van zijn vader

Berkel en Rodenrijs - Een marathon lopen is op zich al een hele prestatie. Velen zijn hem voorgegaan, maar de afstand van 42,2 km lopen met daarbij 3000 meter stijgen en 3300 meter dalen, over bergpassen tot 4215 meter hoogte is van een heel ander niveau. Toch is er één Nederlander die deze onwaarschijnlijke krachtproef heeft waargemaakt, Berkelaar Gert Pellinkoft die na een jaar lang trainen met vijftien andere deelnemers in twaalf uur de marathon naar Machu Pichu wist te volbrengen. Een missie voor het goede doel na de ziekte (ALS) van zijn vader.

Lees meer

Puur natuur tijdens de koppelwedstrijden

Lansingerland - In alle vroegte toog een achttiental vissers zaterdagochtend 10 augustus richting de fraaie plas aan de voet van de evenementenberg op de grens van Bergschenhoek en Bleiswijk om daar deel te nemen aan de door De Bleiberg georganiseerde koppelwedstijd.

Lees meer

Klimmend bruidspaar trotseert (eerste?) stevige storm

Bergschenhoek - De liefde voor de klimsport kent bij Marianne van der Steen en Dennis van Hoek geen grenzen. Dat bleek zaterdagavond 10 augustus toen zij elkaar - in aanwezigheid van rond de dertig genodigden - om acht uur het ja-woord gaven boven op de Monte Cervino, de klimberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek. “De berg is ons ‘tweede huis,” aldus het paar “en bovendien als locatie voor een bruiloft toegankelijker dan de berg in de Alpen!”

Lees meer

N471 baby verrast

N471 baby verrast Berkel en Rodenrijs – Als herinnering aan zijn bijzondere geboorte werden de ouders van Mace – Nathalie en Robin van Malssen – vorige week verrast met een bijzonder cadeautje van de Provincie Zuid-Holland; een hectometerbordje dat herinnert aan die dag en de plek. De kersverse Berkelaar Mace meldde zich maandagmiddag 29 april terwijl zijn ouders op weg …

Lees meer

Belangrijke rotonde wordt aangepakt

Berkel en Rodenrijs - Maandagochtend is het officiële startsein gegeven voor de aanpak van de rotonde op de Klapwijkseweg/Oudelandselaan. Een door zowel auto- als fietsverkeer intensief gebruikte rotonde die niet alleen als druk, maar ook door velen als onveilig werd ervaren.

Lees meer