maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Heraut

Heraut

Scouting Berkel blij met waardevolle cheque

Berkel en Rodenrijs - De Stichting Support Scouting Berkel werd 24 jaar geleden opgericht met als doel een spaarpotje te formeren voor de scoutingleden, met name gericht op (toenmalige) aan- of nieuwbouw. Er werden allerlei acties georganiseerd om gelden te verzamelen.

Lees meer

Succesvol Lansingerlands Klimaatcafé

Lansingerland - Op donderdag 28 maart werd voor de eerste keer een informatief Klimaatcafé gehouden in t Manneke. Een vijftiental organisaties was met stands aanwezig om praktische informatie te geven over de effecten van klimaatverandering, welke maatregelen getroffen kunnen worden en welke particuliere aanpassingen hiervoor geschikt zijn. Klimatoloog Reinier van den Berg gaf een overzichtspresentatie over de ‘donkere kant van klimaatverandering’ en benoemde vijf pijlers waarop anticiperend beleid zou moeten rusten.

Lees meer

Wandelen ‘tussen’ de weidevogels

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker – Op woensdag 10 april neemt beheerder Cor Noorman wandelaars mee naar het glanshaverhooiland in het noordelijke deel van De Groenzoom om meer over weidevogels te vertellen. Er zijn twee wandelingen, om 13.00 en om 15.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl. Geef duidelijk uw voorkeur voor een tijdstip aan! In maart …

Lees meer

Bomenkap

In de Bomenbuurt in Bleiswijk zijn veel bomen gekapt. Ik kan wel janken! Peter Groen Bleiswijk

Lees meer

Gespot!

Bergschenhoek – Toen Klaas Joop Visser door het centrum van Bergschenhoek liep zag hij deze aalscholver, die in de vijver zijn veren zat te drogen. Het zonnetje scheen achter hem, door de lichtinval is te zien zien dat hij staalblauwe veren heeft. De foto is genomen met een Nikon camera, coolpix p1000, 1300mm lens.

Lees meer

Naam Chabotplein blijft in beeld

Lansingerland - Jan Pieter Blonk van Leefbaar 3B memoreerde de raadsleden er tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 maart eraan, dat een voorstel om de tunnel A16 in het Lage Bergse Bos de naam Chabottunnel te geven eerst door een meerderheid in de raad werd gesteund, maar later niet meer.

Lees meer