woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » 45e Avond4daagse in Bleiswijk succesvol ver(ge)lopen

45e Avond4daagse in Bleiswijk succesvol ver(ge)lopen

45e Avond4daagse in Bleiswijk succesvol ver(ge)lopen

Bleiswijk – De 45ste editie van de Bleiswijkse Avondvierdaagse die vorige week onder schitterend wandelweer werd gelopen telde ditmaal een kleine achthonderd inschrijvingen en een veelvoud daarvan als begeleidende familieleden. Het werd een wandelfeest voor iedereen met de laatste twee dagen tevens een route voor wandelaars samen met senioren in rolstoelen.

Trees Borkus-Henskens

Bij de start op maandagavond 20 mei – in het clubhuis van Soccer Boys – kon een keuze worden gemaakt tussen het lopen van een route van 5, 7 of 14 kilometer per avond. Voor onderweg ontvingen de deelnemers als verrassing allemaal een tasje met inhoud. Maandag en ook dinsdag was er nog wel een jas nodig, maar die kon vanaf woensdag worden thuisgelaten.
De lopers gingen allemaal van start; in groepjes, individueel, samen of in schoolverband. De te volgen routes werden uitgedeeld en waren duidelijk genoeg om ze ook dit jaar weer goed te volgen en geen stempelpost te hoeven missen. Donderdagavond voegden zich de 57 rolstoelers in met een eigen route vanuit woonzorgcentrum Laurens De Tuinen. Samen met hun duwers volgden ze een speciaal voor hen uitgestippelde route op zowel donderdag als vrijdag. Met donderdag een stempelpost op het terrein van Havecon waar ze ook binnen even een kijkje konden nemen en getrakteerd werden op een verfrissing. Vrijdagavond was de groep te gast bij Gizo waar zij eveneens werden verrast met een verfrissende consumptie en hartig hapje. Een groot deel van de andere routes leidde door het groene Rottemerengebied; niet alleen mooi, maar ook verkeersveilig en op goede afstand van start en finish. Wandelaars die kozen voor 14 km per avond brachten donderdagavond een bezoek aan het splinternieuwe NS trein station Lansingerland-Zoetermeer.

Feestelijke doortocht

Vrijdagavond wachtte een (zoals jaarlijks gebruikelijke) feestelijke doortocht in de Dorpsstraat waar een groot aantal belangstellenden de deelnemers – vooraf gegaan door een elektrische auto – verrasten met een bloemenhulde en traktaties. Ook ontvingen de deelnemers van de organisatie een mooie gerbera, aangeboden door de Berkelse kwekerij van V.d. Berg. Begeleid door Show- en Marchingband Haaglanden en de Scouting Band uit Boskoop gingen de lopers vervolgens het laatste eindje verder richting de finish bij sportpark Merenveld. In de Dorpstraat werden de wandelaars ook nog verrast met twee accordeonspelers en twee disco’s. Een van die disco’s werd verzorgd door Carnavalsvereniging De Otterrotters die ook een cadeautje had voor de deelnemers.

Goed verzorgd

Het werd een prachtige week waar de organisatie Stichting Avondvierdaagse Bleiswijk (SAB) met een goed gevoel op terug kan kijken. Dit was mede dankzij de hulp van een aantal Berkelse verkeersregelaars en een mee lopende EHBO’er die onderweg nog wel even zijn koffer moest openen om eerste hulp te verlenen aan enkele wielrenners die afgeleid werden door de grote groep wandelaars en daardoor ten val kwamen. Zowel de organisatie als de deelnemers kijken nu al uit naar volgend jaar als de avondvierdaagse in de week van 25 t/m 29 mei opnieuw van start zal gaan. Ook bedankt de organisatie alle vrijwilligers die aanwezig waren en er mede toe bijdroegen dat de wandeltocht ook dit jaar weer een succes werd.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie