dinsdag 9 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » 3B-Bus wordt niet vergeten
Jochem (links) en Dennis met de waardevolle ‘cheque’ voor de 3B-Bus.

3B-Bus wordt niet vergeten

3B-Bus wordt niet vergeten

Lansingerland – Enkele weken geleden werd besloten de 3B-Bussen even in de stalling te laten staan, omdat er strengere maatregelen bekend werden gemaakt rond het coronavirus. “De veiligheid van onze klanten, maar uiteraard ook die van onze vrijwilligers die achter het stuur zitten en als begeleiders meegaan staat bij ons bovenaan,” aldus voorzitter Ad Heintz bij het nemen van deze moeilijke beslissing.

Trees Borkus-Henskens

De bussen in de garage, de vrijwilligers en klanten thuis, maar de kosten liepen zachtjes door. Huur, onderhoud, afschrijving, verzekering. En dat allemaal zonder dat er inkomsten tegenover stonden van de klanten. Maar gelukkig telt Lansingerland heel wat ‘warme harten’ die de 3B-Bus niet in de kou laten staan.

Sponsoren

“Wat zijn wij blij met en dankbaar voor de sponsoren die ons vaak al jaren helpen onze missie vol te kunnen houden,” wil Ad graag onderstrepen. En met het gevaar dat hij iemand vergeet: “Zoals De Houtlijn, De Paardestal, PCI, de Rabobank en heel veel andere bedrijven en particulieren die nu ook het ‘gat’ dichten.”
Graag vertelt hij een leuk voorbeeld. “Jan Lieshout was een van onze trouwe vrijwilligers; zowel als chauffeur, maar ook als telefonist op kantoor. Hij heeft inmiddels afscheid genomen, maar zijn broer is nog steeds bij ons actief. Jochem, de zoon van Jan, werkt bij De Houtlijn en gooide daar een balletje op of er voor het eind van het jaar nog een beetje geld over was voor een goed doel. Toen Dennis Bierman van De Houtlijn dat hoorde werd meteen een bedrag van € 1000,- gereserveerd voor de 3B-Bus met een “We hebben als bedrijf een goed jaar gedraaid, dus dan kunnen we ook aan anderen denken!”
Zowel Ad als zijn vrijwilligers en klanten hopen dat er snel een einde komt aan alle maatregelen en dat de bussen weer kunnen gaan rijden. “Dat zullen we dan meteen aan iedereen laten weten!” is de belofte.