zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » 3B-Bus rijdt weer
Schoongepoetst en weer helemaal klaar voor gebruik; de 3B-Bus rijdt weer. Met enthousiaste chauffeurs die er net als de passagiers weer heel veel zin in hebben.

3B-Bus rijdt weer

3B-Bus rijdt weer

Lansingerland – Na weken geen dagelijkse ritten uitgevoerd te hebben is de 3B-Bus weer van start gegaan. Tot 29 juni bleven de drie bussen in de garage staan en werden ze helemaal schoongemaakt en nagekeken.

Trees Borkus-Henskens

Vanaf de 29ste werd op verzoek van Welzijn Lansingerland gestart met het vervoer naar en van de dagbesteding. Cora Dijkshoorn zette er als vrijwilligster van de 3B-Bus de schouders onder om roosters en statistieken bij te houden en contact te onderhouden met de verschillende dagbestedingen.

Aan regels gebonden

Vanaf 3 augustus kan iedereen weer gebruik maken van de 3B-Bus, maar er zijn wel enkele regels waar chauffeurs en passagiers zich aan te houden hebben. Voorwaarden die van hogerhand zijn vastgelegd en waar de 3B-Bus organisatie aan moet voldoen. Chauffeur en passagier(s) moeten gezond zijn en geen symptoom van corona onder de leden hebben. Iedereen die in de bus zit moet een mondkapje op, verplicht de handen ontsmetten, contant met gepast geld betalen, zelfstandig (of met een begeleider) kunnen in- en uitstappenen de gordel omdoen en op gepaste afstand plaats nemen. De chauffeurs moeten naast het mondkapje tevens handschoenen dragen en een mandje plaatsen waar de passagier het gepaste geld in kan deponeren.

Gemist

Niet alleen de passagiers, maar ook de chauffeurs hebben de busritjes, de gezellige praatjes en de tochtjes door Lansingerland gemist. Toen bekend werd dat er weer gereden mocht gaan worden werd eerst aan de chauffeurs gevraagd wie weer wilde rijden. Daar bleek genoeg animo voor en een van de chauffeurs voegde er spontaan aan toe: “Ook fijn voor mijn vrouw; dan heeft zij ook weer haar vrije uurtjes terug!” Wat gelach, maar ook beaming/herkenning bij de andere chauffeurs in de groep opleverde. Ze zijn allemaal blij dat ze weer aan de slag kunnen. “Sommigen van onze klanten hebben maanden binnen gezeten en worden helemaal blij als we ze naar het dorp brengen waar ze een boodschap doen of even heerlijk ergens op een terrasje gaan zitten; genieten van de omgeving, het buiten zijn en zich weer een beetje vrij mens voelen.”