woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Sport » Squirrels behalen fraaie overwinning

Squirrels behalen fraaie overwinning

Squirrels behalen fraaie overwinning

Berkel en Rodenrijs – Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels heeft zaterdag 8 februari fors uitgehaald. Tegen Bouncers werd een ruime overwinning behaald, 96-70. Dat er voor de gasten uit Gouda niets te halen viel was gelijk het eerste kwart duidelijk. Alleen het eerste punt leverde een voorsprong op voor Bouncers, daarna was het gedaan.

Eerst scoorde center Bart Stolk van dichtbij raak. Met een driepunter van Jeroen van Winden liep Squirrels al snel uit naar 13-5. Toen de 2.08 meter lange Stolk ook van afstand de ballen er in gooide was er voor Bouncers geen houden meer aan. Guard Kenny van Gaalen verdedigde scherp. Op volle snelheid liep Yannic Wijnen mee en scoorde met een layup. Ook Bart Bijnsdorp liet zich gelden, hij dunkte de ene basket na de andere door het netje. Voor de basketballers uit Gouda bleef niet anders over om na hun time-out een zone te verdedigen. Dat hadden ze achteraf beter niet kunnen doen. Powerforward Bijndorp werd blind gevonden door zijn teammaatjes, met als gevolg dat Bouncers nog meer dunks om de oren kregen. Met een tussenstand van 29-9 na het eerste kwart konden coaches Jorg Hoppenreijs en Bas van den Bighelaar volop experimenteren. Veel verschil maakte het niet. Met junioren Bas Jr v.d. Bighelaar en Maurice Kerver in het veld bleef Squirrels maar scoren. Met name forward Ruben Stolk liet zich in deze periode gelden. Van dichtbij gooide hij enkele fraaie floaters raak. De ruststand werd met een dertig-punts verschil bereikt, 56-26. Met een tandje minder in de tweede helft speelde Squirrels de wedstrijd vakkundig uit. Buiten de breaks van Remko Ligtvoet hielden de lange mannen van Squirrels het voor gezien. Het derde kwart was nog in het voordeel van Squirrels. Het vierde kwart werd zelfs in het voordeel van de gasten beslist.
Met deze overwinning blijft Squirrels koploper in de tweede divisie. Met slechts twee punten achterstand volgen drie andere teams. Zaterdag 15 februari speelt Squirrels weer thuis, dan is DAS de tegenstander. De wedstrijd tegen de gasten uit Delft is in de sporthal Oostmeer en begint om 19.00 uur.