woensdag 20 maart 2019 | week 12
Home » Advertorial » Huisartsenpraktijk werkt met eigen zorgportaal

Huisartsenpraktijk werkt met eigen zorgportaal

Huisartsenpraktijk werkt met eigen zorgportaal

Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs heeft de patiënten van de huisartsenpraktijk in het centrum uitgenodigd een eigen zorgdossier te openen op MijnGezondheid.net.

Op dit internetportaal van de huisartsenpraktijk krijgt de patiënt via een beveiligde verbinding inzage in delen van het eigen medische – en medicatiedossier. Ook kunnen er via het systeem afspraken worden gemaakt voor een bezoek aan de arts, voor een e-consult en betrouwbare informatie over aandoeningen en medicatie raadplegen. Er kan ook herhaalmedicatie worden aangevraagd of een labuitslag bekeken.

Vanaf 16 jaar

Alle patiënten van 16 jaar en ouder die staan ingeschreven bij de huisartsenpraktijk in het gezondheidscentrum zijn aangeschreven. Zij kunnen een dossier openen. Om in te loggen heeft men en DigiD met sms functie en een mobiele telefoon nodig. Verder kan alle informatie worden gevonden via www.digid.nl.

Dossier openen

Wanneer de patiënt z’n dossier op MijnGezondheid.net wil openen kan hij dat melden bij de praktijk. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging. Zodra de patiënt voor de eerste keer op het portaal gaat inloggen kan het contract met de zorgverlener digitaal worden ondertekend. Door deze akkoordverklaring digitaal te ondertekenen is men er van verzekerd dat de uitwisseling van de gegevens met de praktijk zowel goed als betrouwbaar is geregeld.

In eigen hand

Eind vorig jaar is het internetportaal gepresenteerd en inmiddels is een deel van de patiënten erbij aangesloten. Alle nieuwe patiënten krijgen meteen de uitnodiging zich aan te melden. Het is een vrijblijvende en extra service waarmee veel zelf geregeld kan worden. De huisartsenpraktijk in Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs is daarmee inmiddels aan het werk gegaan. Afspraken kunnen tot drie dagen van tevoren (niet eerder) met het systeem worden gemaakt, maar natuurlijk kan iedereen ook de telefoon nog pakken voor een afspraak.

Check Also

Spaaractie bij Jumbo

Bergschenhoek – Ook dit jaar kunnen klanten met de Jumbo Dagje Uit-spaaractie weer genieten van …

Geef een reactie