woensdag 20 maart 2019 | week 12
Home » fbpost » Mouwen opstropen wordt beloond

Mouwen opstropen wordt beloond

Mouwen opstropen wordt beloond

Voor het tweede achtereenvolgende jaar nodigde wethouder Simon Fortuyn een aantal inwoners van Lansingerlanders uit in het gemeentehuis. Niet alleen voor de gezelligheid, maar voor een zowel goede als leuke reden. Ze wonnen een prijs in de door de gemeente uitgeschreven actie nieuwjaarsvegen.

“Oud en Nieuw is altijd een leuk feestje,” opende de wethouder woensdagmiddag 20 februari de bijeenkomst waarbij afgevaardigden van verschillende wijken uit de drie kernen present waren. “Maar dat feestje levert ook altijd veel troep op. In Lansingerland wordt dat doorgaans redelijk opgeruimd door de bewoners, maar er zijn altijd inwoners die extra hun best doen om straat, laan of plein zo snel mogelijk weer helemaal netjes te krijgen.”

De prijswinnaars

Fortuyn wees op de actie als kerstbomen verzamelen en nu deze van het nieuwjaarsvegen. “Om bewoners te stimuleren met elkaar de troep op te ruimen hebben we daar als gemeente natuurlijk best wat voor over. Vanmiddag mag ik zes prijzen uitreiken; gelukkig in elke kern. Maar het viel ons op dat er in Berkel en Rodenrijs – toch verreweg de grootste kern van Lansingerland – maar één prijs kon worden toegekend en in Bleiswijk zelfs drie prijzen! Ik hoop dat de Berkelaren hier een uitdaging in zien voor de komende jaarwisseling…”
De hoofdprijs van € 400,- was voor de bewoners van de Kamperfoeliedreef 5 in Bleiswijk, in ontvangst genomen door Bianca van Zomeren. De overige prijzen van elk € 200,- gingen naar het Hofwijckplantsoen (Judith Bink) in Bleiswijk, de Streepvaren (Nienka Kroesen) in Bergschenhoek, de Steenmolen (Ria van As-Hertog) in Bleiswijk, de Oostmeerlaan (Aad van Ravesteijn) in Berkel en Rodenrijs en de Christiaan van der Tak- en de B. Vethstraat (Annemieke Altewischer) in Bergschenhoek. Het geld zal worden besteed aan een feestje met de buurt.

Check Also

Leden VNO-NCW Oostland krijgen een ‘Rondje van de zaak’

Lansingerland - Tijdens een ‘Rondje van de Zaak’ openden bedrijven in Lansingerland hun deuren voor de collega-leden van VNO-NCW Oostland. Donderdagmiddag 14 maart bezochten ze een tweetal bedrijven in Lansingerland, maar ook een school in Berkel en Rodenrijs die zich voor een belangrijk deel ook op het bedrijfsleven richt. De onderscheidende kracht van deze bedrijven en de school stond die middag centraal.

Geef een reactie