zaterdag 23 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Vrijwillige brandweer zet jubilarissen in de schijnwerpers

Vrijwillige brandweer zet jubilarissen in de schijnwerpers

Vrijwillige brandweer zet jubilarissen in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de jaarlijkse Jubilarissenavond van personeelsvereniging Lansingerbrand die ditmaal op vrijdagavond 1 februari werd gehouden in de brandweerkazerne aan de Berkelse Poort, werden de jubilarissen van de vrijwillige brandweer van het Berkelse korps in het zonnetje gezet.

Wethouder Simon Fortuyn kwam die avond naar de kazerne toe om de onderscheidingen uit te reiken aan de leden die een lange staat van dienst hebben en daarvoor werden beloond met een oorkonde en een medaille.

De jubilarissen

De oorkondes en onderscheidingen waren er voor Hoofdbrandwacht Robert Treijtel die 20 jaar actief is als vrijwilliger bij het korps. Daarna volgden de hoofdbrandwachten Martin van Driel, Maarten Helmer en Jeroen van den Berg met elk 12,5 jaar. Tenslotte twee leden met elk 10 jaar vrijwillige dienst achter hun naam: brandwacht eerste klas Leon van Parreeren en brandmeester Theo Blijlevens. Met het uitreiken van deze waarderingstekenen werden zij tevens bedankt voor hun grote vrijwillige inzet voor de veiligheid van Lansingerland.
De avond werd vervolgens voortgezet met een buffet en heel veel gezelligheid, maar ook met ‘alert en paraat’, want er moest die avond twee maal worden uitgerukt na een melding. Gelukkig geen grote inzet, zodat de collega’s weer snel terug waren in de kazerne.

Check Also

Nieuwe lichting schuldhulpmaatjes gecertificeerd

Lansingerland - Vijf nieuwe schuldhulpmaatjes ontvingen woensdag 30 januari uit handen van de voorzitter van SchuldHulpMaatje Lansingerland, Leo van der Wielen, hun certificaat en kunnen nu aan de slag in Lansingerland. Zij volgden in de afgelopen periode een driedaagse cursus om als schuldhulpmaatje aan de slag te kunnen.

Geef een reactie