zaterdag 23 februari 2019 | week 08
Home » Sport » Tevredenheid over deelname RW Rottemeren aan Marcialonga

Tevredenheid over deelname RW Rottemeren aan Marcialonga

Tevredenheid over deelname RW Rottemeren aan Marcialonga

Lansingerland – De vijf leden van RW Rottemeren die deelnamen aan de Marcialonga 2019 hebben ieder hun doel bereikt: alle vijf volbrachten zij de tocht van 70 kilometer klassieke stijl.

Na een training in het Oostenrijkse Reutte om tevens aan de hoogte te wennen kwam het vijftal ‘s avonds aan in Moena in Italië. Ze werden daar bekend als ‘the Dutch team’ en maakten deel uit van een internatonaal gezelschap met in totaal acht Nederlanders onder de 6098 deelnemers.
De omstandigheden waren niet optimaal, de temperatuur was rond de 2° en de sneeuw (voor de loipen) was uit de bergen gehaald en werd erg papperig. Michel Kuiper was het eerste RW lid die over de finish kwam gevolgd door Cor de Groot en Michiel Oderwald. De enige vrouw van het team van RW Rottemeren was Tonya White; zij arriveerde wat later. Daarna was het wachten op Ron Breukel. Het was zijn eerste marathon, maar ook hij kwam hij pas na ruim negen uur over de finish doordat zijn transponder na 45 kilometer was uitgevallen. Gelukkig deed het apparaatje het de laatste drie kilometer weer, waardoor hij ook voor de thuisgebleven leden weer te volgen was.
Door goed teamwork, onder andere bij het waxen en coachen, saamhorigheid en adviezen werd het een leuk evenement voor RW Rottemeren met mooie resultaten.

Check Also

Berkel betaalt de tol voor het niet kunnen scoren

Berkel en Rodenrijs - Het ging allemaal zo voorspoedig. Promotie naar de hoofdklasse voor het vrouwenteam van CVV Berkel. Tot aan de winterstop en na de hervatting stonden de Berkelse voetbalsters op een gedeelde derde plaats achter de koplopers Rijnvogels en Barendracht. Het behouden van de aansluiting kreeg echter een deuk door het verlies met 2-3 afgelopen zaterdag tegen het bezoekende ACV uit Assen.

Geef een reactie