zaterdag 23 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » WAF! een leuk festival!

WAF! een leuk festival!

WAF! een leuk festival!

Bergschenhoek – Het hele gebouw van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek was donderdagavond 24 januari het decor van het jaarlijkse WAF; het Wolfert Art Festival. Een festival vol kunst en cultuur en bovendien met workshops van culturele instanties uit de directe omgeving van de school aan de Zijde te Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

Speciale gasten van de avond waren Jared Hiwat die als zanger deelnam aan The Voice en tevens Ernest van der Kwast, schrijver van onder andere de roman Mama Tandoori die over zijn werk kwam vertellen in het Auditorium van de school. De overige gasten kwamen allemaal van de school zelf of uit de buurt, waaronder die van Jay’s Place.
Tijdens de avond presenteerden de leerlingen van de bovenbouw hun werk dat zij maakten tijdens de lessen beeldend en drama. De onderbouw exposeerde eveneens en 4H/V presenteerde verschillende voorstellingen. Naast het kijken naar en genieten van kon ook worden deelgenomen aan diverse workshops. Er kon een keuze gemaakt worden voor stage fighting, bucket drum (buiten bij de entree van de school) en cocktails shaken op de begane grond. Op de eerste etage werden de workshops fotografie en pottenbakken aangeboden, op de tweede etage acteren voor de camera, jongleren, aftermovie en hiphop/breakdance en op de derde verdieping de workshops grimeren, DJ, handletteren, tekenen en schilderen en daar was ook de meet en greet met Jared Hiwat. Er stonden overal verspreid door de school kraampjes met eten en drinken en regelmatig was ook de grote trap een goed gevulde tribune als er op het toneel een voorstelling te bekijken was. Van de band Paem met daarin Pieter Metselaar die werkzaam is op het Wolfert Lyceum, maar ook van de docentenband die speciaal voor het WAF werd opgericht en een paar goede nummers liet horen. Applaus was er ook voor de optredens die volgden, zoals bijvoorbeeld van de drie danseressen met zangeres en de demo Acrogym. Op de bovenste etage kon werk van zowel leerlingen als docenten worden bekeken in de galerie en tevens eventueel gekocht.

Lekker druk

Het werd een leuke en drukke avond met volop actie door de hele school. Met leerlingen die kraampjes bezetten, iets presenteerden op het toneel of zich voor iets anders inzetten, maar ook veel ouders en andere belangstellenden die een kijkje kwamen nemen en genoten van het Art Festival. Met in de hal de geur van vers gebakken popcorn, kraampjes met verse cupcakes en andere lekkernijen, warme hotdogs, maar ook met koffie, thee en limonade. Ook was er een kraam met artikelen uit Ghana, het land waar het Wolfert Lyceum een warme band mee heeft.
Er werd gesnuffeld, gegeten en gedronken, een praatje gemaakt met bekenden, maar ook gekeken naar elkaars capaciteiten en presentaties; de school was die avond één groot en vooral creatief en sfeervol WAF!

Check Also

Bleiswijkse leerlingen sluiten zich aan bij klimaatmars

Lansingerland - Per brief vroeg zij de directeur van haar school - basisschool Anne Frank - toestemming om donderdag 7 februari aan te mogen sluiten bij de klimaatmars in Den Haag; Dana van der Spek uit Bleiswijk, pas 12 jaar, maar heel bewust levend. Ook haar achternichtje Rosa Ellens (17) reisde mee naar Den Haag. “Het gaat om onze generatie. Nederland gaat het klimaatakkoord niet halen, maar we moeten vandaag al beginnen anders zijn we te laat!”

Geef een reactie