zaterdag 23 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Ondernemers stropen de mouwen op

Ondernemers stropen de mouwen op

Ondernemers stropen de mouwen op

Berkel en Rodenrijs – Een spontaan opengestelde ruimte, horeca (gerelateerde) ondernemers die hun medewerking toezegden en een ouderenorganisatie die de senioren uitnodigde die best een keer verwend mochten worden: ziehier de ingrediënten die er borg voor stonden dat er dinsdagavond 22 januari een schitterende avond werd gerealiseerd voor een tachtigtal genodigden uit heel Lansingerland.

Trees Borkus-Henskens

Horecagroothandel Bonnewits maakte z’n bedrijfspand aan de Industrieweg op de begane grond helemaal geschikt om de gasten te ontvangen. Met tafels en stoelen, opgesteld in verschillende zitjes, een complete keukeninstallatie en een gezellige entourage. Welzijn Lansingerland nodigde senioren uit die vaak alleen zitten, zich inzetten voor anderen of op een andere manier een keer verwend mochten worden. Toen ze van het initiatief hoorden om al deze mensen een diner aan te bieden stonden al snel de eigenaren van Edelweiss, Pasto en Muller & Co uit Berkel en Rodenrijs klaar om de gerechten ter plaatse te verzorgen. Ook de wijn werd geschonken door Berkelse ondernemers. Daar bleef het echter niet bij: de familie Bonnewits stroopte de mouwen op en zorgde voor het uitserveren van de verschillende gerechten.
Aan alles was gedacht: een welkome ontvangst, voor-, hoofd- en nagerecht, een lekker kopje koffie, maar ook gezellige muziek van de Berkelse accordeoniste Yvonne. Ook het vervoer bleek geen enkel probleem; busjes van 3B en de belbus vervoerden de gasten en ook de chauffeurs werden uitgenodigd mee aan tafel te gaan.
Met rode koontjes had eigenlijk niemand zin om naar huis te gaan. Ook de gastheren en -dames genoten zichtbaar van de pret en de gezelligheid waar nog lang op terug gekeken kan worden. Complimenten waren er bij het afscheid nemen voor alle ondernemers en hun familie die zich volkomen belangeloos voor de avond inzetten. Helemaal verdiend!

Check Also

Bleiswijkse leerlingen sluiten zich aan bij klimaatmars

Lansingerland - Per brief vroeg zij de directeur van haar school - basisschool Anne Frank - toestemming om donderdag 7 februari aan te mogen sluiten bij de klimaatmars in Den Haag; Dana van der Spek uit Bleiswijk, pas 12 jaar, maar heel bewust levend. Ook haar achternichtje Rosa Ellens (17) reisde mee naar Den Haag. “Het gaat om onze generatie. Nederland gaat het klimaatakkoord niet halen, maar we moeten vandaag al beginnen anders zijn we te laat!”

Geef een reactie