woensdag 16 januari 2019 | week 03
Home » fbpost » Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt
De jury koos ervoor om de Vrijwilligersprijs 2018 in de categorie Cultuur uit te reiken aan de vrijwilligers van Theater ’t Web.

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland – Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Trees Borkus-Henskens

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte de prijzen uit. Met de uitreiking benadrukt de gemeente het grote belang van vrijwilligerswerk en tevens wil ze de vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Een jury, samengesteld uit raadsleden, koos per categorie een winnaar. “Opvallend bij de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2018 waren de vele jubilea die de diverse organisaties vieren. De jury heeft daarom besloten dat geen vrijwilligersorganisatie vanavond met lege handen naar huis gaat.” Na de prijsuitreiking ontvingen alle organisaties die niet in de prijzen vielen een envelop met inhoud, als blijk van waardering.

De winnaars

In de categorie ‘Individueel’ ging de prijs naar Leoniek Gabry, vrijwilliger bij Speel-o-Theek De Vlieger in Bleiswijk. Zij is daarnaast actief (of geweest) als vrijwilliger voor onder meer de Kledingbeurs, de VoorleesExpress, diverse collectes, de peuterspeelzaal en school. Zij zet zich ook in om andere vrijwilligers te enthousiasmeren.
De winnaar van de Vrijwilligersprijs 2018 in de categorie groep werden de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg van Welzijn Lansingerland. Een vorm van vrijwilligerswerk waarvan de jury opmerkte dat deze heel heftig en aangrijpend is. Het gaat om ondersteuning van mensen in hun laatste levensfase – en hun naasten. Thuis in hun vertrouwde omgeving. Dit dwingt bij de jury veel respect af. “Mag ik Jacqueline van der Vijver, de vrijwillig coördinator van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg van Welzijn Lansingerland, alle andere vrijwilligers en Maria Boersma van Welzijn Lansingerland bij mij op het podium uitnodigen?”
Speciale aandacht was er voor Goede doelen Kringloopwinkel De Paardestal die voor de derde keer op rij werd genomineerd in de categorie groep en steeds hoog scoorde. “De jury van de Vrijwilligersprijs 2018 heeft besloten om de vrijwilligers van De Paardestal te belonen met een eervolle vermelding en hier een geldbedrag aan te verbinden van € 350,-.”

Cultuur

De jury koos ervoor om de Vrijwilligersprijs 2018 in de categorie Cultuur uit te reiken aan de vrijwilligers van Theater ’t Web. “De jury prijst de bestuursleden van de stichting voor hun doorzettingsvermogen en de wijze waarop zij samen met de andere vrijwilligers en in samenwerking met uiteenlopende partijen vanuit de culturele sector kunst op de kaart hebben gezet in Lansingerland. Ik wil het bestuur en alle andere vrijwilligers van ’t Web vragen om op het podium te komen en de bloemen en cheque in ontvangst te nemen. Nu staan jullie zelf een keer op het podium en in the spotlights!”

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie