woensdag 16 januari 2019 | week 03
Home » Politiek » Meer beveiligers tijdens jaarwisseling

Meer beveiligers tijdens jaarwisseling

Lansingerland – Burgemeester Pieter van de Stadt maakte maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend meer beveiligers in te zetten rond de jaarwisseling. Dit naar aanleiding van het grote aantal vernielingen tijdens de jaarwisseling met name in Berkel Centrum. “Met meer ogen en oren op straat kan er beter preventief worden opgetreden tegen mogelijke overlast. Op die manier kan het aantal vernielingen in de gemeente worden verminderd”, aldus de burgemeester die zich ervan bewust is dat zijn wens om meer blauw op straat te krijgen door politieke keuzes in Den Haag niet haalbaar is. Afgelopen jaarwisseling waren al particuliere beveiligers ingehuurd, maar zij konden samen met politie ernstige vernielingen niet voorkomen.
Elders in deze krant is een interview met de burgemeester te lezen naar aanleiding van de vernielingen rond oud en nieuw in Lansingerland.

Check Also

Geen kinderpardon in Lansingerland

Lansingerland - In de raadsvergadering van 20 december bespraken de raadsleden opnieuw de motie van GroenLinks waarin de partij pleit voor een kinderpardon in Lansingerland. Vorige vergadering eind november staakten de stemming. Al snel bleek dat de standpunten niet waren veranderd. Marko Ruijtenberg vroeg om een hoofdelijke stemming, waarin GroenLinks, PvdA, CU en D66 voor en CDA en VVD tegen stemden. De raadsleden van Leefbaar 3B waren niet unaniem en stemden naar eigen inzicht. Met 16 stemmen voor en 17 stemmen tegen werd de motie verworpen. Lansingerland wordt geen kinderpardongemeente.

Geef een reactie