vrijdag 22 maart 2019 | week 12
Home » Algemeen » Vrijwilliger worden bij Palliatieve thuiszorg

Vrijwilliger worden bij Palliatieve thuiszorg

Lansingerland – Welzijn Lansingerland zoekt nieuwe vrijwilligers voor de terminale thuiszorg. Steeds meer mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen en daar ook sterven. Vaak neemt de partner of familie als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Deze intensieve zorg vraagt veel aan tijd, flexibiliteit en organisatie. Vrijwilligers van Welzijn Lansingerland bieden ondersteuning en betrokkenheid. De vrijwillige terminale zorg thuis kan bestaan uit helpen met eten en drinken, een luisterend oor, voorlezen, samen muziek luisteren maar vaak ook gewoon ‘er zijn’.
Welzijn Lansingerland zoekt mensen met een flinke dosis levenservaring. Mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen. Zij kiezen bewust voor deze kortdurende, intensieve zorg en zijn gemotiveerd om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten bij te staan. Voordat men bij de terminale zorg wordt ingezet volgt men een gerichte cursus. De vrijwilligers vervangen niet de professionele zorg, maar zijn aanvullend.
Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met coördinator informele hulp Maria Boersma, tel. 010 – 5225545 (werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur) of via de mail: cih@swsl.nl.

Check Also

ZOA collecte

Berkel en Rodenrijs – In de week van 24 tot en met 30 maart collecteren …

Geef een reactie