maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Algemeen » Informatie niertransplantatie en -donatie

Informatie niertransplantatie en -donatie

Rotterdam – Op donderdagavond 24 januari vindt er in Franciscus Gasthuis Rotterdam een informatiebijeenkomst plaats over niertransplantatie en nierdonatie. Nierpatiënten, familie en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Voor veel mensen met een slechte nierfunctie, is een niertransplantatie de beste behandeling. Een niertransplantatie is een operatie waarbij een nier van een donor in het lichaam van een nierpatiënt geplaatst wordt. De nier kan afkomstig zijn van een levende of overleden donor.
De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Franciscus Gasthuis aan de Kleiweg in Rotterdam. Tijdens deze avond is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek gaan met onder andere een nefroloog, een verpleegkundig specialist niertransplantatie, een transplantatiechirurg, een transplantatiecoördinator en een ervaringsdeskundige.
Geïnteresseerden die deze informatieavond willen bijwonen kunnen zich aanmelden via transplantatiegasthuis@franciscus.nl. Graag vermelden met hoeveel personen de avond bezocht wordt. De voorlichtingsbijeenkomst is gratis toegankelijk. Voor meer informatie: www.franciscus.nl/niertransplantatie.

Check Also

Column boswachter Maurice Kruk

Stadsboswachter Maurice Kruk werkt aan de Noordrand van Rotterdam, op het Rotterdams platteland en bij Melkschuur Zuidpolder. Samen met de vrijwilligers van Natuurmonumenten onderhoudt hij hier de oer-Hollandse poldernatuur. Of laat hij natuurliefhebbers tijdens een wandeling vanaf Rotterdam CS zien dat natuur overal is, ook in de stad!

Geef een reactie