vrijdag 22 maart 2019 | week 12
Home » Advertorial » Nieuwe directeur-bestuurder 3B Wonen

Nieuwe directeur-bestuurder 3B Wonen

Nieuwe directeur-bestuurder 3B Wonen

Bergschenhoek – Op een van de laatste werkdagen van december ondertekenden Hanneke Vliet Vlieland en Hans Koster, voorzitter van de raad van toezicht van 3B Wonen, een arbeidsovereenkomst. Hanneke is door de raad van toezicht van de woningcorporatie met ingang van 1 maart 2019 aangesteld als directeur-bestuurder.

Hanneke Vliet Vlieland volgt per 1 maart aanstaande Frans Weterings op die vanaf 2002 de functie bekleedt en met pensioen gaat. Ook hij was bij het ondertekenen aanwezig. Hanneke is tot 1 maart directeur-bestuurder van Welzijn Hoeksche Waard. Zij is bekend met haar nieuwe werkgebied, want tot medio 2016 was zij directeur van Stichting Welzijn Lansingerland.
De komende jaren wachten 3B Wonen belangrijke uitdagingen. Er is grote vraag naar extra sociale huurwoningen. De wachttijden voor woningzoekenden lopen op. In de plannen van de corporatie zijn de komende jaren enkele honderden nieuwe woningen opgenomen, met name op de uitbreidingslocatie Wilderszijde in Bergschenhoek. Een tweede belangrijk speerpunt is de verdere verduurzaming van de bestaande woningvoorraad van 3B Wonen. De eerste fase van het onderzoek tot mogelijke fusie van 3B Wonen met Bouwvereniging Onze Woning, een corporatie die met name woningen in eigendom heeft in de wijk 110 Morgen in Rotterdam, wordt naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal afgerond. Als nieuw aan te stellen bestuurder is Hanneke zo veel als mogelijk betrokken bij dit onderzoek.

Check Also

Koolschijn meest succesvolle individuele SieMatic verkooppunt 2018

Delft - In januari ontving de directeur van Koolschijn Delft, Nico van Beek, uit handen van de directeur van SieMatic Nederland de heer Rainier Zweep een officiële 'Blijk van Waardering'. Deze eervolle onderscheiding is aan Koolschijn toegekend, omdat zij in Nederland opnieuw het meest succesvolle individuele verkooppunt in 2018 was.

Geef een reactie