vrijdag 22 maart 2019 | week 12
Home » Algemeen » Veel animo voor cursus ziekenverzorging thuis

Veel animo voor cursus ziekenverzorging thuis

Veel animo voor cursus ziekenverzorging thuis

Lansingerland – Eind oktober begonnen acht enthousiaste deelnemers aan de cursus ziekenverzorging thuis. Onlangs was de laatste cursusmiddag waarna de cursisten met een ervaring en een certificaat rijker naar huis gingen.

De cursus bestond uit vier middagen en werd gegeven door twee verpleegkundigen van Buurtzorg in het kantoor van deze organisatie. De cursus werd mede georganiseerd door Welzijn Lansingerland.
Tijdens de lesmiddagen werden diverse onderwerpen behandeld zoals de verzorging van iemand die op bed ligt en hoe verschoon je een bed met iemand erin. Maar ook incontinentie, bedrustgevaren en nog veel andere onderwerpen kwamen aan bod. Naast theoretische informatie was er ook tijd om te oefenen zoals bijvoorbeeld het samen met een ander tillen van een patiënt of met een tillift. Er waren ook gastsprekers zoals een medewerker van de apotheek, een diëtist en een ergotherapeut.

Check Also

Helicon begint voorjaar met Springtime

Berkel en Rodenrijs - Muziekvereniging Helicon begon 109 jaar geleden als fanfare onder de naam Godsdienst en Kunstzin en is indertijd opgericht door parochianen van de O.L.V. Geboortekerk. Er was altijd een sterke band met de kerk en er werd gespeeld bij allerlei gelegenheden. In de loop der jaren kwamen er afdelingen bij als tamboers en majorettes, later twirls. Uiteindelijk werd het fanfarekorps een harmonie. In 1967 werd de naam Godsdienst en Kunstzin verruild voor Helicon.

Geef een reactie