vrijdag 22 maart 2019 | week 12
Home » Nieuws » Stichting Vrienden van de Oosthoek presenteert zich tijdens kerstdiner

Stichting Vrienden van de Oosthoek presenteert zich tijdens kerstdiner

Ouders en verzorgers kunnen donateur worden

Stichting Vrienden van de Oosthoek presenteert zich tijdens kerstdiner

Bleiswijk – Twee ouders van basisschool de Oosthoek – Maarten en Guido – hebben samen met juf Valerie en juf Jos bij de notaris de stichting ‘ Vrienden van de Oosthoek’ opgericht. Deze stichting heeft tot doel geld en middelen in te zamelen voor activiteiten voor de leerlingen van de basisschool in Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Het gaat om activiteiten die in het verlengde liggen van het schoolplan, maar waarvan het budget vanuit de overheid niet toereikend is. “Zo willen we de onderwijservaring van de leerlingen verrijken en de kwaliteit van het onderwijsaanbod nog verder verhogen. Ouders/verzorgers kunnen donateur worden van de Vrienden of op een andere manier helpen.”

Presentatie

Woensdagavond 19 december presenteerde de stichting zich tijdens het kerstdiner voor de kinderen. Op het schoolplein stonden kraampjes met daarin allerlei leuke kerstversieringen en kerststukjes die door de kinderen werden gemaakt. Terwijl de leerlingen binnen genoten van het kerstdiner konden de ouders buiten kennis maken met de stichting en haar plannen en tevens langs de kramen wandelen om te zien of er iets van hun gading bij stond in de kramen. Ook konden ze een fles bubbels of wijn kopen. Met een aankoop steunden ze meteen de stichting.

Eerste activiteit

Na deze eerste kennismaking staat ook de eerste activiteit voor de leerlingen al in de agenda. Op 18, 19 en 20 februari komt de Classic Express naar de Oosthoek, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek. Alle negen klassen van de Oosthoek zullen een bezoek brengen aan de Classic Express.
Meer informatie is te vinden op: https://www.kbsoosthoek.nl/Ouders/Vrienden-van-de-Oosthoek

Check Also

HBR presenteert eigen Business Club

Berkel en Rodenrijs - Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs heeft een eigen Businessclub. Vorige week stelde de commissie zich voor en vertelde commissielid Menno van der Zalm over het doel van deze voor HBR nieuwe stap.

Geef een reactie